Χίος: Νέα ασφαλιστικά μέτρα από το υπουργείο Μετανάστευσης- Συγκέντρωση στα δικαστήρια

Επαναφέρει το θέμα της πρόσβασης στην επίμαχη περιοχή του θόλους όπου το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σχεδιάζει τη δημιουργία Νέας Δομής προσφύγων μεταναστών στο Θόλος, με την κατάθεση νέας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων στο μονομελές πρωτοδικείου Χίου.
Η αίτηση έχει προσδιορισθεί να συζητηθεί σήμερα, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, ένα μήνα μετά την προηγούμενη συζήτηση για το ίδιο θέμα.

Από την πλευρά της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων, καλεί σε συγκέντρωση στις 1.30 μ.μ., έξω από τα δικαστήρια, κατά την ώρα εξέτασης της νέας αίτησης.

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή κάνει λόγο για εμμονή του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και της Κυβέρνησης με τη νέα προσφυγή.

“…Γιατί τόση εμμονή με κατασκευή υπερδομής εγκλωβισμού και φυλακής ψυχών στην ακριτική Χίο; Δεν αντιλαμβάνονται τους εθνικούς και γεωπολιτικούς κινδύνους εν μέσω πολέμων και επιμένουν να θέλουν να δημιουργήσουν γκρίζες ζώνες πάνω στο νησί, προσθέτοντας επιπλέον επιχειρήματα στην επικίνδυνη αναθεωρητική πολιτική της κυβέρνησης της Τουρκίας;
Δεν αντιλαμβάνονται ότι επιχειρούν να αναθέσουν στους Χιώτες το ρόλο του δεσμοφύλακα για την εξυπηρέτηση της ΕΕ; Δεν έχουν αντιληφθεί ότι ομόθυμα η Χίος έχει εναντιωθεί στους σχεδιασμούς της καταστροφής της;…”, είναι μια σειρά από τα ερωτήματα που θέτουν στην ανακοίνωση- κάλεσμα για τη σημερινή συγκέντρωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος