Χίος: Ναυτικοί, επαγγελματίες, χωριά συγκεντρώνουν είδη για πυρόπληκτους

Είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας προτείνει να συνεισφέρουν τα μέλη του, αλλά και οι εν ενεργεία ναυτικοί και οι οικογένειές τους, το Διοικητικό Συμβούλιου της Παγχιακής Ένωσης Συνταξιούχων Ναυτικών. Η παραλαβή των ειδών θα γίνεται καθημερινά και ώρες που λειτουργούν τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Χίου, από Δευτέρα 16 Αυγούστου έως και 31 Αυγούστου.

“Συγκεντρώνουμε, Σχολικά είδη για τους μαθητές της περιοχής, ξηρά τροφή, τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη προσωπικής υγιεινής.
Παρακαλούμε την Ναυτική Οικογένεια της Χίου και όχι μόνο να σταθεί δίπλα στο πλευρό των συνανθρώπων μας που διανύουν δύσκολες ώρες, προσφέροντας ότι μπορεί ο καθένας από το κομπόδεμά του”, σημειώνει η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικών.

Το Πυργί ενισχύει το Δήμο Λίμνης
Οι φορείς από το Πυργί της Χίου, μέσω της Τοπικής Κοινότητας, έχουν έρθει σε επαφή με το Δήμο Λίμνης Ευβοίας, για να παραδώσουν τα είδη που θα συγκεντρωθούν μέχρι και το τέλος της εβδομάδας στο Κοινοτικό Γραφείο Πυργίου.
Όπως ζητήθηκε από τους υπεύθυνους στην Εύβοια, συγκεντρώνονται: Λευκά είδη (μη χρησιμοποιημένα), ρούχα (καινούργια), χαρτί κουζίνας, μαύρες πλαστικές σακούλες απορριμμάτων, απορρυπαντικά, γάντια πυροπροστασίας.

Αποστολή από Εμπορικό Σύλλογο και Οινούσσες
Σε άμεση αποστολή 71 κιβωτίων προς τους πυρόπληκτους του Μαντουδίου Β. Ευβοίας, προχώρησε ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου. Συνεργάστηκαν μαζί με Ομοσπονδία ΕΒΕ και Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Χίου, για τη συγκέντρωση των ειδών.

Σημαντικό στοιχείο στις αποστολές των ειδών πρώτης ανάγκης η δωρεάν μεταφορά από τις μεταφορικές εταιρείες.

Δέματα από Οινούσσες
Το πρωί με το πλοίο της γραμμής “ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ”, ο Δήμος Οινουσσών έστειλε τη βοήθεια που συγκεντρώθηκε στο Δήμο Χίου. Δεκαοκτώ κούτες και κιβώτια με τρόφιμα, ρουχισμό και είδη προσωπικής υγιεινής θα ενωθούν με την αποστολή του Δήμου Χίου, στην κοινή συμμετοχή τους στην έκκληση της ΚΕΔΕ για στήριξη των πληγέντων.

Να σημειωθεί ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι  διέθεσαν μεγάλες ποσότητες γάλακτος εβαπορέ για την αποστολή των Οινουσσών. Παράλληλα μέσω του Συλλόγου Φίλων Οινουσσών συγκεντρώνονται χρήματα στο νησί για τους πυρόπληκτους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος