Χίος: Να μην επιτραπεί ο ρουκετοπόλεμος ζητούν κάτοικοι του Αγίου Μάρκου Βροντάδου

Την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, του Αστυνομικού Διευθυντή και του Εισαγγελέα Χίου ζητούν κάτοικοι από την περιοχή του Αγίου Μάρκου Βροντάδου, ώστε να μην πραγματοποιηθούν «ανεξέλεγκτα “έθιμα”» και συγκεκριμένα ο Ρουκετοπόλεμος για την περιοχή του Βροντάδου.

Αφορμή για τη φετινή παρέμβαση ορισμένων κατοίκων της περιοχής με ανοικτή επιστολή, αποτέλεσαν οι δηλώσεις σε τοπικά μέσα του χωρικού Αντιδημάρχου Ομηρούπολης, που έκανε λόγο για ρίψη λίγων ρουκετών και φέτος το Πάσχα, για την τήρηση του εθίμου.
«Απ’ ότι φαίνεται ο Δήμος, όσο κι αν προσπαθεί να εμφανίζει εαυτόν μη εμπλεκόμενο με την διεξαγωγή του ρουκετοπόλεμου, σχεδιάζει, οργανώνει και τελεί σε πλήρη γνώση και συνεννόηση με τους ρουκετατζήδες, αποφασίζοντας δράσεις, εκτοξεύσεις, πεδία βολής, μεθόδους εκτόξευσης και σχεδιασμούς πεδίου μάχης αγνοώντας παντελώς τους κατοίκους της περιοχής, τους θιγόμενους ιδιοκτήτες, την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους», αναφέρεται στην ανοικτή επιστολή.

Σημειώνουν επίσης ότι «…κανείς αρμόδιος όλα αυτά χρόνια, Αστυνομία, Εισαγγελία ή Πολιτική Ηγεσία δεν επενέβησαν αυτεπαγγέλτως ώστε να τερματιστεί επιτέλους αυτός ο παραλογισμός μέσα σε κατοικημένη περιοχή…».

Ζητούν έτσι να φτάσει στο τέλος «αυτό το θέατρο του παραλόγου… και με την ευκαιρία της πανδημίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, καλώντας αστυνομία και εισαγγελέα να «επέμβουν τώρα, πριν θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα».
Να σημειώσουμε, ότι πέρυσι παρά την πανδημία, το βράδυ της Ανάστασης είχαν πέσει μερικές εκατοντάδες ρουκέτες από τα συνεργεία των ρουκετατζήδων της Παναγιάς Ερειθιανής και τον Άγιο Μάρκο, κρατώντας κατά τη δική τους άποψη ζωντανό το έθιμο του ρουκετοπόλεμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος