Χίος – Ν. Μηταράκης: “Στο μεταναστευτικό ανακτήσαμε τον έλεγχο”

«Στο Μεταναστευτικό, η Κυβέρνηση ανέκτησε τον έλεγχο και υλοποίησε τους στόχους που έθεσε». Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια της πολιτικής του ομιλίας, για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, ο βουλευτής Χίου, Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.
Επιλέγοντας, λόγω covid, χώρο ξενοδοχείου και είσοδο με προσκλήσεις ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη μείωση των ροών προσφύγων-μεταναστών, όπως και στη μείωση των διαμενόντων στα νησιά και στη χώρα.
«Οι διαμένοντες στη Χίο, την ημέρα των εκλογών ήταν 2.198 και σήμερα είναι συνολικά 390, στη ΒΙΑΛ 292», είπε. «Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που μπορεί να υλοποιήσει στην πράξη τη δέσμευση για τη Χίο πως η νέα δομή θα έχει λιγότερους από 500 διαμένοντες», υπογράμμισε.

Κλειστές Δομές

Αναφερόμενος στις κλειστές, ελεγχόμενες δομές ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση, όπως της ζητήθηκε από τις τοπικές κοινωνίες κλείνει τη ΒΙΑΛ, το Βαθύ, το Μαυροβούνι και δημιουργεί σύγχρονες και ασφαλείς δομές – ασφαλείς για διαμένοντες, εργαζόμενους και τοπικές κοινωνίες – εκτός αστικού ιστού».
Μάλιστα η πρώτη κλειστή / ελεγχόμενη δομή θα εγκαινιαστεί αυτό το Σάββατο στη Σάμο.
Ως επόμενο στοίχημα έθεσε την ανάπτυξη της Χίου, δίνοντας την εικόνα των μεγάλων έργων «που ήταν επί χρόνια “κολλημένα” και τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη».
Χίος – Ν. Μηταράκης: “Στο μεταναστευτικό ανακτήσαμε τον έλεγχο”
Έργα στη Χίο

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι:
Συμβασιοποιείται το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου, και ξεκινά το εργοτάξιο. Εχει δρομολογηθεί η επισκευή της πύλης Schengen στο λιμάνι.
Σε συνεργασία με τον Δήμο Χίου, χρηματοδοτείται η ανακατασκευή του Τελωνείου στο Λιμάνι.
Δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε το έργο της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου.
Ικανοποιήθηκε το αίτημα για επισκευή του κτιρίου που στεγάζεται το Πρωτοδικείο Χίου.
Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος της ασφάλειας του φράγματος «Κόρης Γεφύρι».
Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, έδωσε στο Δήμο Χίου 5 εκατομμύρια ευρώ για ανταποδοτικά τέλη, αποζημιώσεις και έργα υποδομών.

«Παρόλο που οι 19 από τους 26 μήνες της διακυβέρνησής από τη ΝΔ ήταν μήνες κρίσεων και μεγάλων προκλήσεων, η Ελλάδα όπως, τόνισε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ, Βαδίζει Μπροστά και Κοιτάζει Ψηλά. Κρίθηκε στα πολύ δύσκολα και κατάφερε να παρουσιάσει απτά αποτελέσματα», σημείωσε ο κ. Μηταράκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος