Χίος – Μονάδα Τεχνητού Νεφρού: Αναλαμβάνει και πάλι καθήκοντα η προϊσταμένη της Μονάδας

Στην καθημερινότητά της επιστρέφει από σήμερα η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Χίου, με την προϊσταμένη της Μονάδας να αναλαμβάνει και πάλι καθήκοντα μετά και το καθολικό αίτημα των Νεφροπαθών του νησιού.
Το γεγονός συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού αφού, από το 2006 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Εταιρείας Νεφρολογίας, η δεύτερη Πέμπτη κάθε Μαρτίου έχει θεσπιστεί ως τέτοια.

Με σχετική ανακοίνωση το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Χίου της ΝΔ και υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, σημείωνε χθες ότι «η υγεία των ασθενών είναι πρώτη προτεραιότητα όλων» και πως η προϊσταμένη επιστρέφει άμεσα στην θέση της, αφού το ζήτημα που προέκυψε, «λύθηκε μετά από συζήτηση, αμοιβαία κατανόηση…».

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου αναφέρει:

“Με απόλυτο σεβασμό και καθαρότητα απέναντι στην κοινή γνώμη και στους συμπολίτες μας… κλήθηκε η υπάλληλος σε συνάντηση επίλυσης του θέματος. Κατόπιν τούτου της κοινοποιήθηκε εγγράφως να μας γνωρίσει με σχετική αίτηση της, εάν επιθυμεί να επανέλθει στην προηγούμενη θέση της. Αποδέχθηκε την πρόσκληση, εδόθησαν εξηγήσεις δια ζώσης, διευκρίνισε με σαφήνεια ότι η ίδια απέχει από οποιαδήποτε καταγγελία προς το ΣΕΣΝΟΧ, την ΠΟΕΔΗΝ, το Σύλλογο Νεφροπαθών, άκουσε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα την άποψη της Διοίκησης και ως εκ τούτου οι χαρακτηρισμοί «καρατόμηση», «εξαναγκασμός», «καθαίρεση» και «εκπαραθύρωση», δεν χρησιμοποιήθηκαν από την συγκεκριμένη υπάλληλο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος