Χίος: Μοίρασαν… κόλλυβα οι καταστηματάρχες της οδού Ψυχάρη

Έκοψαν τούρτα και μοίρασαν… κόλλυβα οι καταστηματάρχες της οδού Ψυχάρη, στο κέντρο της πόλης της Χίου. Δίπλα στο εργοτάξιο για το αντιπλημμυρικό έργο, που εδώ και ένα χρόνο έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης των επιχειρήσεων τους, πρόβαλαν προς τα έξω τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στη συγκέντρωση των 15 με 20 επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη οδό, άκουσε τα παράπονα τους ο αντιδήμαρχος των τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου, Γιάννης Ξενάκης, που επέρριψε την ευθύνη για την καθυστέρηση στην αρχαιολογική υπηρεσία.
Χίος: Μοίρασαν… κόλλυβα οι καταστηματάρχες της οδού Ψυχάρη
Όμως στα αιτήματα των καταστηματαρχών, να λάβει μέτρα ο Δήμος, όπως το να μην πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη και άλλα μέτρα στήριξης, η απάντηση μέχρι τώρα είναι αρνητική. Μάλιστα στο θέμα των ανταποδοτικών τελών μετέφερε την προφορική δήλωση των υπηρεσιών ότι δεν μπορούν να πράξουν κάτι τέτοιο. Με τους καταστηματάρχες να του προσφέρουν κόλλυβα.

Χίος: Μοίρασαν… κόλλυβα οι καταστηματάρχες της οδού Ψυχάρη

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου, Βικτωρία Αμπαζή, σημείωσε ότι σχετικό έγγραφο με αίτημα την επίσπευση των εργασιών έχει στείλει και στο Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ πρόκειται να επισκεφθούν αυτή την εβδομάδα της Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου για να πιέσουν ώστε να επιταχυνθούν οι εργασίες.  Παράλληλα θα καταρτίσουν λίστα με τους καταστηματάρχες της οδού Ψυχάρη που έχουν πληγεί από τις εργασίες και θα το καταθέσουν στο Δήμο.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου, Παντελής Λεγάτος, σημείωσε ότι εξετάζεται ακόμα και η κατάθεση αγωγών, στηριζόμενοι σε άλλες δεδικασμένες υποθέσεις, για αποζημιώσεις από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.
“Δεν είναι δυνατόν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να είναι οι παράπλευρες απώλειες λόγω των έργων κοινής ωφέλειας”, σημείωσε ο κ. Λεγάτος, που βρήκε θετική την πρότασή μας να μην πληρώσουν συνδρομή στο Επιμελητήριο οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος