Χίος: Μέσα ομιλία του Ν. Μηταράκη και έξω αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας

Με μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή που σύμφωνα με τους διοργανωτές ξεπέρασε τα 6 χιλιόμετρα, όπου για περίπου 20 λεπτά περνούσαν αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες κορνάροντας έξω από το “Ομήρειο” Πνευματικό Κέντρο, απάντησε η Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων της Χίου στην συγκέντρωση- συζήτηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, με κύριο θέμα τη δημιουργία Νέας Δομής προσφύγων- μεταναστών στο Θόλος.
Το Πνευματικό Κέντρο από νωρίς ήταν φυλαγμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, υπό τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου, Ελευθέριο Ντουρουντού, χωρίς πάντως να δημιουργηθεί η παραμικρή ένταση.

Μετά το δεύτερο γύρο από την πλατεία και μπροστά από το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, η πομπή των αυτοκινήτων οδηγήθηκε εκτός κέντρου, χωρίς να δημιουργηθούν εντάσεις και ενώ ήδη ο υπουργός Μετανάστευσης είχε ξεκινήσει την ομιλία του.

“Οι Κλειστές Δομές είναι για να μην έρχονται”
Χίος: Μέσα ομιλία του Ν. Μηταράκη και έξω αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας
“Η μεγάλη πλειοψηφία των νησιωτών στηρίζει την Κυβέρνηση και τη δημιουργία των κλειστών ελεγχόμενων δομών, διότι έτσι προστατεύονται και τα νησιά και η υπόλοιπη χώρα. Θα συνεχίσουμε την αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική”, τόνισε ο κ. Μηταράκης.
Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου, ανέφερε “τρεις μετρήσιμους στόχους” όπως είπε, που πέτυχε η Κυβέρνηση.

Την αποσυμφόρηση της Χίου από τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης, τη διατήρηση του νησιωτικού ΦΠΑ και τρίτον την διαδικασία ολοκλήρωσης μεγάλων έργων για το νησί (όπως αεροδρόμιο, Τελωνείο, Νέο Δικαστικό Μέγαρο, φράγμα Κόρης Γεφύρι).

Χίος: Μέσα ομιλία του Ν. Μηταράκη και έξω αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας
Υπεραμυνόμενος τη δημιουργία Κλειστής Δομής στη Χίο, σημείωσε ότι “οι κλειστές ελεγχόμενες δομές δεν είναι για να έρχονται, αλλά για να μην έρχονται. Δεν είναι για να υπάρχουν μόνιμα διαμένοντες στα νησιά, αλλά για να κερδίσουμε τη μάχη απέναντι στα κυκλώματα εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού. Δηλαδή να προστατέψουμε την πατρίδα μας”.

«Όπως σημείωσε και το 2017 από τη Χίο ο σημερινός Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιστρέψει στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων με τις επιπτώσεις που αυτή μας δημιούργησε και στην ιδεολογική επιλογή των ανοικτών κέντρων», είπε ο κ. Μηταράκης.
Χίος: Μέσα ομιλία του Ν. Μηταράκη και έξω αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας

Το δικό της μήνυμα η Συντονιστική Επιτροπή
«Σήμερα η Χίος μίλησε για μια ακόμη φορά. Σήμερα ο Χιώτικος λαός έκανε τη δική του πραγματική δημοσκόπηση καταρρίπτοντας τα fake παιχνίδια της κυβέρνησης και του υπουργού της, που για μια ακόμη φορά επιστράτευσε τα ΜΑΤ», ανταπαντά η Συντονιστική Επιτροπή αιρετών και κατοίκων.
«Οι Χιώτες για άλλη μια φορά με ειρηνικό τρόπο διαδηλώσαμε ότι δεν θέλουμε το νησί μας να γίνει αποθήκη ψυχών. Όλοι μαζί συνεχίζουμε ενάντια στις φωνές του διχασμού για το μέλλον της Χίου», αναφέρεται επίσης στη σχετική ανακοίνωση μετά τη συγκέντρωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος