Χίος: Με πανσέληνο στα παλιά μονοπάτια του Κορακάρη

Με οδηγό την Πανσέληνο του Αυγούστου οι φίλοι της πεζοπορίας θα περπατήσουν στα παλιά μονοπάτια του Κορακάρη. Συγκεκριμένα οι «Φίλοι Μονοπατιών Χίου» διοργανώνουν το βράδυ της Κυριακής 22 Αυγούστου 2021 την 6η πεζοπορία τους με πανσέληνο.

Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή μήκους 6 χιλιομέτρων περίπου, μέτριας δυσκολίας και με αναμενόμενο χρόνο πορείας περίπου 3 με 3,5 ώρες. Τα μονοπάτια της διαδρομής , έχουν συντηρηθεί πρόσφατα από μέλη και φίλους του συλλόγου με εθελοντική εργασία.

Περιγραφή της διαδρομής
Από το θέατρο του Καστρομηνά, οι περιπατητές, θα διασχίσουν το δάσος και στη συνέχεια με δρόμο μήκους 900 μ. περίπου φτάνουν στο Μονοδέντρι.
Από εδώ θα ανηφορίσουν στο παλιό μονοπάτι δίπλα στο ρέμα. Φτάνοντας στο διάσελο της Ψαρόπετρας θα κινηθούν βόρεια και θα φτάσουν στα βράχια με τους Αμμωνίτες.
Εδώ οι συμμετέχοντες θα περιμένουν για να απολαύσουν την ανατολή του φεγγαριού!Κατόπιν θα κατηφορίσουν συντεταγμένα και προσεκτικά (αφού το μονοπάτι για 1 χλμ. περίπου είναι κάπως τραχύ) προς το θέατρο Καστρομηνά, διασχίζοντας το δασάκι της Αγ. Άννας.

Χίος: Με πανσέληνο στα παλιά μονοπάτια του ΚορακάρηΣυγκέντρωση: Κυριακή 22 Αυγούστου στις 7.00 μ.μ. στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στον Καστρομηνά, εκτός αν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση.
Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, αφού ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 40 άτομα.
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Παπούτσια πεζοπορίας, φακός κεφαλής, μπαστούνια πεζοπορίας (μπατόν), σακίδιο με προσωπικά είδη, νερό, ενεργειακό σνακ (ξηρούς καρπούς – μπάρες ενέργειας – παστέλι – φρούτα) και μακρύ παντελόνι.
Όσοι δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα αποκλειστούν από την πεζοπορία.

Ο «Σύλλογος Φίλοι Μονοπατιών Χίου» θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διοργάνωση της δράσης. Οι συμμετέχοντες με την δήλωση συμμετοχής τους δηλώνουν ανεπιφύλακτα ότι φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατύχημα, τραυματισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος