Χίος: Κριτική στο Δήμο για την κατάσταση στον πολυχώρο Φάρκαινας – Η απάντηση του Δημάρχου

«Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου έχουν χρησιμοποιήσει τον ανοικτό χώρο άθλησης και αναψυχής της Φάρκαινας ως φωτογραφικό φόντο για να μας ανακοινώσουν σχετικά έργα. Δυστυχώς όμως μία μόνο επίσκεψη αποδεικνύει ότι στην πραγματικότητα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Ενώ θα μπορούσαν να έχουν αξιοποιήσει το χρόνο που ο χώρος ήταν κλειστός για γίνουν οι απαραίτητες επεμβάσεις δεν έκαναν τίποτα», καταγγέλλει η Δημοτική Παράταξη «Χίος Μπροστά».

Μάλιστα με φωτογραφικό υλικό αναδεικνύει σημεία στο χώρο που αποτελούν παγίδες, ειδικά για τα παιδιά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
«Στο χώρο που αφορά σε παιδιά κάτω των 5 ετών το δάπεδο σε πολλά σημεία έχει επισκευαστεί πρόχειρα με αποτέλεσμα να μην είναι επίπεδο και να εξέχουν τμήματα του πλαστικού τάπητα. Ο χώρος που απευθύνεται σε παιδιά μέχρι 7 ετών έχει σε αρκετά σημεία του δαπέδου τρύπες και όργανα σε αυτόν είναι σκουριασμένα. Το ίδιο αντικρίζει κανείς και στους άλλους χώρους με το χώρο των οργάνων ενδυνάμωσης για παιδιά έως 18 ετών να εμφανίζει απαράδεκτη κατάσταση με σπασμένα όργανα. Το δάπεδο του περιμετρικού χώρου όπου μπορεί να τρέξει ή να περπατήσει κάποιος έχει τρύπες σε σημεία των διαδρομών.
Η δημοτική αρχή αποδεικνύει σε όλους τους τομείς μία πρωτοφανή ανικανότητα, όχι μόνο να σχεδιάσει την επόμενη μέρα, αλλά και να διατηρήσει στοιχειωδώς τις υφιστάμενες υποδομές. Το μόνο που κάνει με συνέπεια είναι να αδειάζει το αποθεματικό του Δήμου με αναθέσεις άνευ ουσίας και αντικρίσματος για την τοπική κοινωνία», καταλήγει ο συνδυασμός του Γιάννη Καραβασίλη.

Χίος: Κριτική στο Δήμο για την κατάσταση στον πολυχώρο Φάρκαινας – Η απάντηση του Δημάρχου
(Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου (για τα έργα αναβάθμισης του Ιωνικού Κολυμβητηρίου Χίου), ο δήμαρχος, Σταμάτης Κάρμαντζης, έκανε λόγο για κριτική που θυμίζει… «αυριανισμό», ενώ σε σχετικό δελτίο τύπου σημειώνεται: «Ο κ. Καραβασίλης αντί να κρατά μια φωτογραφική μηχανή και να ψάχνει τυχόν ατέλειες, θα μπορούσε να απευθυνθεί στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ή στην Τεχνική Υπηρεσία και να ενημερωθεί.
Βέβαια αυτό δεν «πουλάει» στο φθηνό λαϊκισμό και στην εμμονή του να καταστροφολογεί και να χυδαιολογεί. Τον Οκτώβριο του 2020 έγινε η δημοπράτηση για επισκευαστικές εργασίες σε 6 παιδικές χαρές, 3 στη Φάρκαινα, 2 στη Δασκαλόπετρα, 1 στο Νεοχώρι, ύψους 150.000 ευρώ. Ο διαγωνισμός με την απόφαση 44/2021 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χίου κατέστη άγονος. Επαναλήφθηκε στις 19/03/2021 και βρίσκεται στη διαδικασία του ελέγχου των φακέλων προσφορών με δυο ενδιαφερόμενους.
Αν ο κ. Καραβασίλης θέλει να γίνουν οι διαδικασίες συντομότερα από αυτές που νόμιμα προβλέπονται, μπορούμε να του εκχωρήσουμε την αρμοδιότητα, για να ολοκληρωθεί τόσο γρήγορα, όσο η μελέτη που «ανέλαβε» με την ομάδα των μηχανικών για το ειδικό σχολείο», καταλήγει η ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Δήμου Χίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος