Χίος: Κλειστά καταστήματα στην παραλία της Αγίας Φωτεινής λόγω παραβίασης μέτρων covid

Κλειστά μέχρι τις 26 Αυγούστου θα είναι 7 από τα 8 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αγίας Φωτεινής στη Χίο.
Την περασμένη Παρασκευή, 20/8, έγιναν εκτεταμένοι έλεγχοι από την αστυνομία για την τήρηση των μέτρων προστασίας για την covid-19. Αρχικά επιβλήθηκαν πρόστιμα 2.000 €  και αναστολή λειτουργίας για μία εβδομάδα σε 2 καταστήματα.

Ακολούθησαν επώνυμες καταγγελίες και για τα υπόλοιπα, με αποτέλεσμα μόνο ένα κατάστημα να λειτουργεί σήμερα στην περιοχή. Στην παραλία δηλαδή της Αγίας Φωτεινής ή Αγίας Φωτιάς, από τις πλέον διάσημες στο νησί.
Παράλληλα με άσπρες – κόκκινες κορδέλες έχουν σηματοδοτηθεί οι ομπρέλες – ξαπλώστρες που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω της ποινής στο κατάστημα.

Σήμερα το πρωί (23/8/2021) καταστηματάρχες άσκησαν αντιρρήσεις προς την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, όμως η τριμελής επιτροπή που τις εξέτασε δεν άλλαξε απόφαση σε ότι αφορά τα κλείσιμο των καταστημάτων.

Ορισμένοι επαγγελματίες διαμαρτύρονται πως κάποια καταστήματα έκλεισαν χωρίς να έχουν κάποιες ιδιαίτερες παρανομίες. Για παράδειγμα βρέθηκαν με μια πολυθρόνα στην παραλία που είχε τραβηχτεί και ήταν σε μικρότερη από την προβλεπόμενη ή ότι την ώρα του ελέγχου απουσίαζαν αντισηπτικά, που τα είχαν αποσύρει για να τα γεμίσουν (σύμφωνα με τους ίδιους).
Χίος: Κλειστά καταστήματα στην παραλία της Αγίας Φωτεινής λόγω παραβίασης μέτρων covid
Διαμαρτύρονται έτσι γιατί αυτό το τελευταίο 15ήμερο με κίνηση στο νησί, αυτοί στην ουσία θα μείνουν κλειστά για μία εβδομάδα και τόνισαν ότι μεγάλος αριθμός νέων παιδιών που δουλεύουν θα μείνουν χωρίς μεροκάματα.

Εντύπωση προκαλεί επίσης η εικόνα με σπασμένα τραπέζια και καρέκλες, που συναντήσαμε στον πεζόδρομο της Αγίας Φωτεινής.
Χίος: Κλειστά καταστήματα στην παραλία της Αγίας Φωτεινής λόγω παραβίασης μέτρων covid

Τέλος διαμαρτυρίες υπάρχουν και από τους λουόμενους που βλέπουν να είναι η παραλία γεμάτη ξαπλώστρες και ομπρέλες, ακόμα και εκεί που σκάει το κύμα, αφήνοντας ένα μικρό σημείο ελεύθερο για όσους δεν επιθυμούν να ενοικιάσουν ομπρέλα. Θέτοντας ερωτήματα για τον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα η αρμόδια εταιρεία του Δήμου Χίου (σ.σ.  Μονομετοχική Αξιοποίησης Ακινήτων) που έχει την ευθύνη για την ενοικίαση των χώρων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος