Χίος: Κινητοποίηση κατοίκων στο Θόλος

Η παρουσία υπαλλήλων της αναδόχου εταιρείας για την κατασκευή της Κλειστής Δομής προσφύγων – μεταναστών στην περιοχή του Θόλους, προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των κατοίκων και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου.

Κάτοικοι ενημέρωσαν πως 3 άτομα βρίσκονται στην αμφισβητούμενη -σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο δήμος- περιοχή. Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θεωρεί την περιοχή δημόσια και  έχει προχωρήσει στην δημοπράτηση του έργου.

Αμεσα έφτασαν στην περιοχή του Θόλους και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Τριαντάφυλλος και Γιάνης Καραβασίλης, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «ΣυμμαΧία Αξιών» και «Χίος Μπροστά» αντίστοιχα, οι οποίοι και ενημέρωσαν τους τρεις υπαλλήλους -που είχαν ήδη απομακρυνθεί- ότι πρόκειται για αμφισβητούμενη περιοχή. Λίγο νωρίτερα είχε φθάσει και η αστυνομία στην περιοχή, μετά από κλήση της εταιρείας για να καταγράψει το συγκεκριμένο περιστατικό.

Οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, σε συνεργασία και με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, επρόκειτο να ζητήσουν κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να εξεταστούν επιπλέον νομικές ενέργειες.

Να σημειώσουμε ότι ήδη από το Δήμο Χίου έχει σταλεί σχετικό εξώδικο και ενημέρωση προς την ανάδοχο εταιρεία.

Επίσης την Τετάρτη, 19/1, το Μονομελές Πρωτοδικείο ανέβαλλε την εξέταση των ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Χίου κατά του Ελληνικού Δημοσίου για τις 2 Μαρτίου 2022.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος