Χίος: Κινητοποίηση φορέων για αποτροπή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας

Μηνύματα συμπαράστασης για τον συνταξιούχο Χιώτη ναυτικό που κινδυνεύει με πλειστηριασμό η πρώτη του κατοικία.
Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Μυτιλήνη, από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, μετά την επικοινωνία που είχε μαζί του το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Χίου που γνωστοποίησε το θέμα.

Επίσης χθες το μεσημέρι έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της Τράπεζας στη Χίο, από την οποία είχε λάβει το δάνειο ο συνταξιούχος ναυτικός που σήμερα μετά τις περικοπές στη σύνταξη και λόγω του αυξημένου κόστους ζωής αδυνατεί να αποπληρώσει.

Ο λόγος που έφεραν τον συνάδελφο σε αυτή την δυσμενή θέση είναι ένας και μοναδικός, οι μνημονιακές κυβερνήσεις για το σώσιμο των τοκογλυφικών τραπεζών… Εννοείται ότι θα σταθούμε στο πλευρό του κάθε συμπολίτη μας που αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Παγχιακό Σωματείο Συνταξιούχων Ναυτικών.

Μετά το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων που έκανε γνωστό το θέμα, ο πρόεδρος του Αρης Μιχαλάκης μίλησε σχετικά στην ΕΡΤ Αιγαίου, ανακοίνωση εξέδωσαν το Εργατικό Κέντρο Χίου, το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ, η ΝΕ Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και άλλοι φορείς.

Τη στήριξή του, τόσο στο συγκεκριμένο συνταξιούχο όσο και σε «κάθε συμπολίτη που αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα, εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Χίου, δηλώνοντας την αντίθεσή του σε τέτοιου είδους απειλητικές πρακτικές. Να μην προχωρήσει η κατάσχεση ζητά το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ.

“Ενώνουμε τη φωνή μας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας μαζί με άλλους φορείς στο νησί για να σταματήσει τώρα η κατάσχεση από την τράπεζα. Οι συνάδελφοί μας που έχουν ανάλογο πρόβλημα, να μη διστάσουν να απευθυνθούν στα Σωματεία τους, να μην απομονωθούν”, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ.

“Εκφράζουμε την υποστήριξη μας και την αλληλεγγύη μας στον συνταξιούχο, και καταγγέλλουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη που εφαρμόζοντας την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, δεν διστάζει σε συνεργασία με τις τράπεζες, να βάλει στο χέρι ακόμα και την πρώτη κατοικία ανθρώπων που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά…”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΝΕ Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος