Χίος: Κίνδυνος από ετοιμόρροπο κτήριο

Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες για την απομάκρυνση επικίνδυνων τμημάτων από νεοκλασικό κτήριο στη συμβολή των οδών Αργέντη και Βενιζέλου, στην πόλη της Χίου.
Μια μέρα πριν είχε καταρρεύσει τμήμα του, που ευτυχώς συγκρατήθηκε από την ειδική κατασκευή που είχε δημιουργηθεί προ διετίας για να προστατεύσει από ανάλογη πτώση τοίχου.
Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή του, ο δημοτικός συνδυασμός «Χίος Μπροστά» επιρρίπτει ευθύνες στη Δημοτική Αρχή Χίου τονίζοντας ότι δεν αρκεί μια επιστολή διαμαρτυρίας, υποστηρίζοντας ότι όταν ζητήθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας λίστα με τα ετοιμόρροπα των Δήμων, ο Δήμος Χίου δεν έκανε καμία εγγραφή.

Χίος: Κίνδυνος από ετοιμόρροπο κτήριοΠρόταση της παράταξης του Γιάννη Καραβασίλη, ο Δήμος να διαθέσει άμεσα τους πόρους που χρειάζονται σε στελεχιακό και οικονομικό επίπεδο και να προχωρήσει στην καταγραφή όλων των επικίνδυνων και ετοιμόρροπων κτιρίων, εν συνεχεία στην προετοιμασία έκδοσης πρωτοκόλλων επικίνδυνων και ετοιμόρροπων κατασκευών και τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων για την άρση της επικινδυνότητας.
επίσης να διεκδικήσει την απαραίτητη χρηματοδότηση από την πολιτεία για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, σε συνεργασία και με το τοπικό τμήμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος