Χίος: Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών και σύμβαση έργου διαχείρισης απορριμμάτων

Τα εγκαίνια του Κέντρου διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών του Δήμου Χίου, πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μανώλη Γραφάκου.

Σε στεγασμένο χώρο 1.500 τ.μ. στη ΒΙΑΛ, λειτουργούν 4 ρεύματα διαλογής Ανακυκλώσιμων υλικών, αφού πλέον πραγματοποιείται στη Χίο ανακύκλωση σε χωριστούς κάδους χαρτιού, αλουμινίου, πλαστικού και γυαλιού.
Επόμενος στόχος που συνδυάζεται και με την αναβάθμιση του σημερινού ΧΥΤΑ είναι η λειτουργία και καφέ κάδου, ώστε να γίνεται ανακύκλωση και των βιοαπόβλητων.

Χίος: Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών και σύμβαση έργου διαχείρισης απορριμμάτων
Πριν από τα εγκαίνια του Κέντρου Διαλογής, υπογράφηκε η σύμβαση για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του εργοστάσιου μηχανικής διαλογής απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ της Βέσσας.
Χίος: Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών και σύμβαση έργου διαχείρισης απορριμμάτωνΣυμβαλλόμενοι στο έργο εκτός του Δήμου Χίου είναι οι Δήμοι Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών, Οινουσσών, όπως και αυτοί των Ικαρίας, Φούρνων , Δυτικής και Ανατολικής Σάμου.
Αναπτύσσοντας το σχεδιασμό του Υπουργείου, ο Γενικός Γραμματέας σημείωσε ότι στόχος είναι το 2030 να θάβεται μόλις το 10% των απορριμμάτων.
Για το Βόρειο Αιγαίο εξετάζεται η λειτουργία εκτός των δύο κεντρικών μονάδων σε Λέσβο και Χίο, δύο μικρότερες σε Σάμο και Λήμνο.
Ενώ ο ΧΥΤΑ της Χίου θα μπει σε νέο πρόγραμμα αναβάθμισης, φθάνοντας και στην παραγωγή Δευτερογενούς καυσίμου.
Την ικανοποίηση του για τους ρυθμούς που προχωρά η ανακύκλωση και η επεξεργασία των απορριμμάτων στη Χίο, εξέφρασε ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης, σημειώνοντας την πρωτοπορία της Χίου στον τομέα αυτό, στο Β. Αιγαίο.

Χίος: Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών και σύμβαση έργου διαχείρισης απορριμμάτων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος