Χίος: Κενά εκπαιδευτικών λόγω covid – απουσίαζε μεγάλος αριθμός μαθητών στην Α’ βάθμια

Με 20 εκπαιδευτικούς στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και 18 στην Πρωτοβάθμια να είναι θετικοί στον κορονοϊό, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους σήμερα τα σχολεία στη Χίο.
Παράλληλα είχαμε 86 μαθητές σε Γυμνάσια και Λύκεια, ποσοστό περίπου 2,5%, να βγαίνουν θετικοί στην covid-19 και να μην προσέρχονται στα μαθήματά τους.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Β’ βαθμιας Αιμίλιο Ευαγγελινό, σε ότι αφορά τους εκπαιδευτικούς μόνο σε τρία σχολεία είχαμε πλέον του ενός κρούσματα. Συγκεκριμένα 3 στο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο, 4 στο Μουσικό Σχολείο (2 μουσικοί και 2 γενικής παιδείας) και 3 κρούσματα στις Οινούσσες. Κανένα κρούσμα δεν σημειώθηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα των Ψαρών.

Οπως μας είπε ο κ. Ευαγγελινός, ίσως και εντός της ημέρας να ανακοινωθεί η πρόσκληση για εκπαιδευτικούς «covid» για την πλήρωση των κενών θέσεων.
Επίσης χρειάστηκε να δοθούν 129 self tests σε μαθητές που δεν είχαν μπορέσει να προμηθευτούν από τα φαρμακεία.

Περισσότερες απουσίες στην Πρωτοβάθμια
Πολύ περισσότερες είναι οι απουσίες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, όπου όμως δεν έχει διακριβωθεί ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός των παιδιών που βγήκαν θετικά κατά τη διενέργεια των self tests.
Περίπου 1 στα 4 παιδιά στα νηπιαγωγεία ( σε σύνολο 888 παιδιών) απουσίαζαν σήμερα, ενώ στα δημοτικά ήταν περίπου 1 στα 6 που απουσίαζαν (σε σύνολο 3.045), μας είπε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Αριστείδης Κελεπερτζής.

Σε ότι αφορά τα κενά που καταγράφηκαν σε εκπαιδευτικούς αφορούν 10 δασκάλους, 6 νηπιαγωγούς, 1 εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής και έναν γενικής γλώσσας.
Από ορισμένα δημοτικά σχολεία ζητήθηκαν self-tests, κυρίως όμως για να έχουν ένα απόθεμα σε περίπτωση που γονείς ζητούσαν για τα παιδιά τους.
Να σημειώσουμε ότι και αύριο τα παιδιά πρέπει να κάνουν εκ νέου self test.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος