Χίος: Καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου και προσωπικά η Διοικήτρια, πέρα από την επαναφορά των εργολάβων σε κρίσιμους τομείς, προχώρησαν σε μια ακόμη ενέργεια που κινείται στα όρια της παράβασης της ορθής διοίκησης», καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, και η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος.

Ο λόγος για τον ορισμό αναπληρώτριας στη διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, που σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, «δεν πληροί τα κριτήρια του νόμου. Το μόνο κριτήριο που πληροί είναι ότι ανήκει στην κατηγορία των «ημετέρων».

Σε επικοινωνία που είχαμε με τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, πριν την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μας δήλωσαν ότι πρόκειται για προσωρινή ανάθεση που αποτελεί δικαίωμα του εκάστοτε Διοικητή – Διοικήτριας και πως το συγκεκριμένο άτομο έχει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

ΣΥΡΙΖΑ: Ενοχλεί η συνδικαλιστική δράση
Χίος: Καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου ο ΣΥΡΙΖΑ«Με την τοποθέτηση αυτή παρακάμπτονται άξια στελέχη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, με μακράν καλύτερα βιογραφικά, αλλά δυστυχώς όχι της αρεσκείας τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση και αναφέροντας πως «ο ουσιαστικός λόγος της υποσκέλισης αυτής, είναι ότι τα συγκεκριμένα αυτά στελέχη ασκούν συνδικαλιστική δράση και εναντιώνονται στην πολιτικής της κ. Κανταράκη και των νέων πολιτικών φίλων της».
«Η τοποθέτηση αυτή αποτελεί στην ουσία πολιτική δίωξη και νομική ακροβασία και ως τέτοια την καταγγέλλουμε και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της. Το θέμα αυτό θα έλθει μαζί με άλλα ζητήματα κακοδιοίκησης στη Βουλή προς απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό», καταλήγει η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή κ. Μιχαηλίδη.
Ανακοίνωση από τη συνδικαλιστική παράταξη Α.Ρ.Μ.Α.

Για «μια απόφαση που όχι μόνο προκαλεί το «κοινό αίσθημα Δικαίου» αλλά σαφώς κινείται και στα όρια της παράβασης καθήκοντος, με προφανής ευθύνες που οφείλει η 2η ΥΠΕ, το Υπουργείο, αλλά και η Δικαιοσύνη να αναζητήσουν», κάνει λόγο στην ανακοίνωση- καταγγελία και το Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα (Α.Ρ.Μ.Α.)- Δίκτυο Αυτόνομων Σχημάτων Υγείας στο Νοσοκομείο Χίου.

«Στην περίπτωση της συνταξιοδότησης της Διευθύντριας, εφαρμογή έχει το άρθρο 87 όπως έχει τροποποιηθεί με το άρθρο πρώτο του Ν. 3839/2010 που αφορά την Αναπλήρωση Προϊσταμένων», αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναλύει το σκεπτικό της αναπλήρωσης θέσεων.
Η συνδικαλιστική παράταξη, καλεί τη Διοίκηση, «να κατανοήσει το σοβαρό «λάθος» που έχει υποπέσει και να το διορθώσει… ακολουθώντας τη Νομιμότητα και τη Λογική».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος