Χίος: Κατά του Νομοσχεδίου για την υγεία το Σωματείο εργαζόμενων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο

Ως ένα «απεχθές νομοσχέδιο που δεν υπήρξε κανένα συνδικαλιστικό όργανο να το στηρίξει», χαρακτήρισε το νομοσχέδιο της Υγείας που έρχεται την Πέμπτη στη Βουλή το Σωματείο εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου.
Ο πρόεδρος Γιάννης Λαμπαδοχυτός σημείωσε ότι θα κληθούν να ξαναπληρώσουν οι ασφαλισμένοι, ενώ οι ασθενείς θα βρουν μπροστά τους ακόμα μεγαλύτερες ουρές.
Το Σωματείο την Πέμπτη συμμετέχει στη στάση εργασίας 12.00 με 3.00 μ.μ., ενώ το απόγευμα στις 6.00 μ.μ. θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην είσοδο της Απλωταριάς, σημείωσε η Γραμματέας Ολυμπία Κουβαρά καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν.

«Εμείς λέμε θέλουμε Νοσοκομεία με ελεύθερη πρόσβαση, εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας». Ο Γ. Λαμπαδοχυτός αμφισβήτησε και το κατά πόσο δεν βρίσκονται γιατροί για να πληρώσουν τα κενά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι για μία θέση ογκολόγου για δύο χρόνια στη Χίο, υπάρχουν 5 ενδιαφερόμενοι και άρα κάλλιστα θα μπορούσαν να προκηρυχθούν 2 θέσεις αν πραγματικά υπήρχε η διάθεση ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Η αντιπρόεδρος του σωματείου Μαρία Σαραντινούδη χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «δολοφονικό» για όποιον δεν έχει να πληρώσει.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με την ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας.
«Ενώ έπρεπε χθες να γυρίσουν στις δουλειές τους, ο υπουργός ανακοίνωσε την επιστροφή από την 1η του νέου έτους», σημείωσε. Μάλιστα προανήγγειλε ότι συνάδελφοί τους έχουν προχωρήσει σε εξώδικα κατά των διοικήσεων, ενώ πολύ πιθανόν να κινηθούν και δικαστικά.
Πέρα από το ότι καλούνται να κάνουν γιορτές χωρίς μισθό, υπάρχει το παράλογο με τους ανεμβολίαστους που όμως νόσησαν και τώρα εργάζονται, να βγουν και πάλι στην αναστολή αν λήξει η ισχύς της ανοσίας πριν το τέλος του έτους.
Πρόσκληση να πάει κανείς από το πρώην ΙΚΑ για να δει την κατάσταση στην Πρωτοβάθμια υγεία απηύθυνε ο ταμίας του ΣΕΣΝΟΧ Δημήτρης Κουτσουράκης, τονίζοντας σε ότι αφορά την απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ότι από την Κυβέρνηση δεν υπάρχει σεβασμός ούτε στη δικαιοσύνη.

Χίος: Κατά του Νομοσχεδίου για την υγεία το Σωματείο εργαζόμενων στο Σκυλίτσειο ΝοσοκομείοΓια «πολιτική ξεχαρβαλώματος του ΕΣΥ» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών Γιάννης Μαλαφής. Περιέγραψε μάλιστα και την κατάσταση σήμερα στα νοσοκομεία, σημειώνοντας ότι «στην πρώτη μετά covid εποχή βλέπουμε ορδές ασθενών με παραμελημένη υγεία».
Επισήμανε ότι κανείς δεν επιθυμεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο -που καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόλησή τους στο ΕΣΥ- και πρόβλεψε πως τυχόν εφαρμογή του, θα διώξει και άλλους γιατρούς στο εξωτερικό, ενώ θα οδηγήσει σε οικονομική αφαίμαξη των πολιτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος