Χίος: Καλούν σε λαϊκή συνέλευση στις Καρυές για τη λατομική ζώνη

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν ακόμα και δικαστικά, ώστε να μην χωροθετηθεί λατομική ζώνη στην περιοχή τους είναι οι κάτοικοι των Καρυών, που και η χθεσινή τους συνάντηση, το πρωί της Δευτέρας, με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου δεν κατέληξε πουθενά.

Ο Κώστας Μουτζούρης υποστήριξε ότι η Περιφέρεια είναι υποχρεωμένη να ζητήσει Μελέτη περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και για τις 3 θέσεις που υπέδειξε η Επιτροπή, που δεν είναι της Περιφέρειας. Και ότι την τελική ευθύνη για την έγκριση την έχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Χίος: Καλούν σε λαϊκή συνέλευση στις Καρυές για τη λατομική ζώνη
Υποστήριξε δε, ότι αν είναι έτσι όπως τα λένε οι κάτοικοι των Καρυών, η συγκεκριμένη περιοχή δεν θα συμπληρώσει την απαιτούμενη μοριοδότηση από την ΜΠΕ και ότι πιστεύει ακράδαντα πως δεν μπορεί να γίνει έργο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

Εν τω μεταξύ το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Καρυών καλεί σε λαϊκή συνέλευση την προσεχή Κυριακή, 15 Ιουνίου στις 6.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καρυών με θέμα: «Συζήτηση για το ζήτημα της χωροθέτησης λατομείου στα όρια των Καρυών».
Το κάλεσμα απευθύνεται επίσης στο Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, ο οποίος είναι και κάτοικος Καρυών, στον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, τους βουλευτές του νησιού, την Μητρόπολη Χίου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων και την Διεύθυνση Δασών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος