Χίος: Κάλεσμα στο συλλαλητήριο κατά Νέας Δομής προσφύγων – μεταναστών

Συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς της Χίου πραγματοποιούν κάλεσμα για συμμετοχή όλων στην συγκέντρωση- συλλαλητήριο στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Βουνακίου, με κύριο αίτημα την μη δημιουργία Νέων Δομών και την λειτουργία μόνο Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων- μεταναστών στα νησιά.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στάση εργασίας έχουν προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Χίου και το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ.
Παράλληλα σε στάση εργασίας και κλειστά καταστήματα 12.00 με 3.00 μ.μ. καλεί με ανακοινώσεις του ο εμπορικός Σύλλογος Χίου, η Ομοσπονδία ΕΒΕ και το Επιμελητήριο Χίου.

Αντίθετος ο Δήμαρχος Χίου
Χθες ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης προχώρησε σε συνέντευξη τύπου όπου κάλεσε τους πολίτες να λειτουργήσουν υπεύθυνα.
Κατά την άποψή του δεν πρόκειται για δημιουργία Υπερδομής στο Θόλος, ενώ κατηγόρησε τις αντιπολιτεύσεις στο δημοτικό συμβούλιο Δήμου Χίου ότι για αυτές «το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος».
Σε ότι αφορά για την ακριβώς αντίθετη στάση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σημείωσε ότι και οι αιρετοί κρίνονται.

Καταγγελία ΚΝΕ
Σε ότι αφορά τα του συλλαλητηρίου, η οργάνωση της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Χίο κατήγγειλε τη φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ότι την ώρα του συλλαλητηρίου καλεί σε Γενική Συνέλευση στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος