Χίος: Κάδοι ανακύκλωσης τεσσάρων ρευμάτων στα σχολεία (video)

Με νέους κάδους στα πλαίσια του προγράμματος ανακύκλωσης τεσσάρων κάδων θα εφοδιαστούν και τα 97 σχολεία των Δήμων Χίου, Οινουσσών και Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών από το φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Χίου Α.Ε. (ΔΙΑΝΟΧ).

Κατά τη διάρκειας παρουσίασης των νέων κάδων, που μάλιστα στήθηκαν από τη ΔΙΑΝΟΧ στη… σέντρα του Δημοτικού Σταδίου Χίου, ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης έκανε λόγο για πρωτοποριακή δουλειά από την πλευρά της ΔΙΑΝΟΧ. Σημείωσε ότι ο Δήμος Χίου πρωτοπορεί με τη δημιουργία  και του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ). Ενώ τόνισε ότι στόχος είναι η δημιουργία οικολογικής συνείδησης στους δημότες.

Χίος: Κάδοι ανακύκλωσης τεσσάρων ρευμάτων στα σχολεία (video)
Δήμος Χίου πρόγραμμα ανακύκλωσης σε σχολεία.
Από αριστερά: Φώτης Γιαννίρης- πρόεδρος ΔΙΑΝΟΧ, Σταμάτης Κάρμαντζης-Δήμαρχος Χίου

Ο πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ Φώτης Γιαννίρης, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ενημερωτική καμπάνια σχετικά με την ανακύκλωση. Μάλιστα αυτό θα ξεκινήσει από τα σχολεία. Ενώ θα εφαρμοστεί η “πράσινη κινητή γωνία” ενημέρωσης, που θα στηθεί σε σημεία της πόλης αλλά και των χωριών.

Απαντώντας στην παρατήρηση που έχουν κάνει μαθητές, από τα προηγούμενα χρόνια, ότι οι ίδιοι ρίχνουν τα υλικά σε διαφορετικούς κάδους, αλλά τα συνεργεία του Δήμου τα μαζεύουν με το ίδιο απορριμματοφόρο, τόνισε ότι και αυτό θα αντιμετωπιστεί με τη μεταφορά των υλικών από τους μικρούς κάδους στους μεγάλους κάδους του Δήμου, όπου επίσης είναι διαχωρισμένα τα υλικά σε πλαστικά, χαρτιά, αλουμίνια και γυαλί. Από εκεί θα οδηγούνται στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) που πλέον λειτουργεί η ΔΙΑΝΟΧ.

“Είμαστε από τους πρώτους Δήμους, που εφαρμόζουν αυτό το πρόγραμμα των 4 κάδων σημείωσε ο κ. Γιαννίρης. Ενώ σημείωσε ότι έχει κατατεθεί πρόταση ώστε η ΔΙΑΝΟΧ να ενταχθεί και στο πρόγραμμα με τους καφέ κάδους, για τα οργανικά απορρίμματα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος