Χίος: Ευπρεπισμό και καθαριότητα ζητούν οι επαγγελματίες σε Καρφά- Αγία Ερμιόνη, Μέγα Λιμνιώνα

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Καρφά- Αγίας Ερμιόνης- Μέγα Λιμνιώνα, τονίζει την ανάγκη να είναι έτοιμες οι περιοχές για την τουριστική περίοδο από την άποψη του ευπρεπισμού, της καθαριότητας και της παροχής υπηρεσιών σε μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες.

«Δεν χρειάζεται να παρακαλούν σύλλογοι και φορείς, τον κάθε “υπεύθυνο” που τελικά μεταθέτει την λύση του προβλήματος σε άλλον ” υπεύθυνο”», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι επαγγελματίες των παραλιακών οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Μηνά.

Χίος: Ευπρεπισμό και καθαριότητα ζητούν οι επαγγελματίες σε Καρφά- Αγία Ερμιόνη, Μέγα ΛιμνιώναΣτην ευρύτερη περιοχή που δραστηριοποιούνται οι επαγγελματίες του συλλόγου, είναι έντονο το χαρακτηριστικό της εποχικότητας και της μεγάλης πληθυσμιακής διακύμανσης των κατοίκων που φιλοξενούνται . Έτσι κατά την χειμερινή περίοδο είναι άλλες οι ανάγκες για την εξυπηρέτηση των 200-300 μόνιμων κατοίκων και τελείως διαφορετικές κατά την θερινή, που ο πληθυσμός στην περιοχή μας μπορεί να φτάσει τις μερικές χιλιάδες εξαιτίας των επισκεπτών.
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι: “Το φυσιολογικό θα ήταν να προσαρμοστούν οι δημοτικές ή οι δημόσιες υπηρεσίες στις εκάστοτε ανάγκες. Επίσης τα δημοτικά τέλη έχουν την έννοια της ανταποδοτικότητας. Η οικονομική, η μεταναστευτική, η υγειονομική κρίση και τελευταία η έκρηξη τιμών στην ενέργεια έχουν φέρει προ πολλού στα όρια τις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού, αν δε υπολογιστεί ότι η σαιζόν έχει συρρικνωθεί στον 1-1,5 μήνα, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι τα έξοδα είναι καθ όλο το έτος, ενώ αντίθετα τα όποια έσοδα περιορίζονται σε ένα ιδιαίτερα βραχύ διάστημα. Επόμενο είναι πολλές επιχειρήσεις να έχουν βάλει λουκέτο και πολλά καταλύματα να παραμένουν κλειστά καθ’ όλο το έτος. Γι’ αυτό είναι απολύτως αναγκαίο όσες από τις επιχειρήσεις συνεχίζουν να είναι εν ζωή να μην επιβαρύνονται με επιπλέον έξοδα για υπηρεσίες που είναι αρμοδιότητα άλλων φορέων (δημοτικών ή δημόσιων)”, σημειώνουν οι επαγγελματίες της περιοχής.

Ο Σύλλογος που φέρνει σαν παραδείγματα από νησιά του νοτίου Αιγαίου, όπου η τουριστική ανάπτυξη έφερε και αύξηση των μονίμων κατοίκων, επισημαίνει ότι “η υλοποίηση ενός σύγχρονου αεροδρομίου δημιουργεί ελπίδες και προσδοκίες για την ανάκαμψη του νησιού. Δημιουργεί προϋποθέσεις προσελκύσεις επενδύσεων. Γι’ αυτό είναι πολύ κρίσιμο το επόμενο διάστημα στο να γίνουν στοχευμένες κινήσεις και να μην χαθεί άλλη μια ευνοϊκή συγκυρία για τον τόπο. Εκφράζουμε την στήριξη μας στους επαγγελματίες που κατόρθωσαν, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να ανοίξουν τα καταστήματα τους εγκαίρως το Πάσχα (ξανά)βάζοντας το “χέρι στην τσέπη”, ώστε να υπάρξει μία ευπρεπής εικόνα στους επισκέπτες της περιοχής μας”, καταλήγει ο Σύλλογος Επαγγελματιών Καρφά- Αγίας Ερμιόνης- Μέγα Λιμνιώνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος