Χίος: Ευχές στους υποψήφιους των πανελληνίων εξετάσεων, από πολιτικά πρόσωπα και φορείς

Πρεμιέρα των Πανελληνίων εξετάσεων για 330 υποψήφιους των Γενικών Λυκείων στη Χίο. Αύριο, ημέρα έναρξης και για 196 υποψηφίους από τα Επαγγελματικά Λύκεια.
Στη Χίο λειτουργούν 8 εξεταστικά κέντρα και από ένα σε Οινούσσες και Ψαρά.
Μηνύματα στους υποψηφίους για τις εξετάσεις απέστειλαν ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Χίου. Όπως επίσης η ΝΕ Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Ευχές και διαπιστώσεις

“Οι εξετάσεις είναι αναμφισβήτητα μια μεγάλη πρόκληση καθώς και δοκιμασία. Να θυμόσαστε ότι είναι μόνο η αρχή μιας σειράς προκλήσεων που όλοι μας καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στην περιπέτεια που λέγεται «ζωή»”, σημειώνει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος.

“…Ανεξάρτητα από τις βαθμολογίες αυτό που χρειάζεται να γνωρίζουν τα παιδιά είναι ότι οι εξετάσεις αποτελούν έναν σταθμό στην πορεία της ζωής τους που δεν προδικάζει το τέλος μιας διαδρομής αλλά την αρχή πολλών άλλων, νέων και δημιουργικών σταδίων! Καλή δύναμη και καλή επιτυχία από καρδιάς σε όλες και όλους!”, σημειώνει ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης.

“… Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια σημαντική δοκιμασία, μέσα από την οποία ανοίγονται δρόμοι για την εκπλήρωση των στόχων που βάζει ο κάθε μαθητής και η κάθε μαθήτρια. Δεν είναι όμως αυτή η δοκιμασία που θα κρίνει τα πάντα. Τίποτα δεν τελειώνει όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.
Ευθύνη της πολιτείας είναι να βοηθάει τα παιδιά να προχωρήσουν. Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την μείωση αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια βάζει φραγμούς, και προσθέτει παραπάνω άγχος και πίεση στους μαθητές και στους γονείς. Η χώρα έχει ανάγκη από μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση η οποία θα στηρίζει και δεν θα εξαντλεί τα παιδιά”, σημειώνει μεταξύ άλλων η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου.

“…κάθε επιτυχία στη μάχη που ξεκινά τη Δευτέρα για τα ΓΕΛ και την Τρίτη για τα ΕΠΑΛ. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα δεν πρέπει να ξεχνάτε ούτε τώρα ούτε ποτέ στη ζωή σας, ότι είστε ήδη νικητές”, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.
Σχολιάζει όμως ότι “με την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πετάξει εκτός των Πανεπιστημίων πάνω από 25 χιλιάδες μαθητές. Τόσο πολύ νοιάζεται για τη νέα γενιά μετά από 2 χρόνια πανδημίας”, σημειώνει καλώντας σε αγωνιστικές διεκδικήσεις.

Ιερές Παρακλήσεις
Αντίθετα η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, γνωστοποιεί ότι καθημερινά από τις 8.00 το πρωί και καθ’ όλη την εβδομάδα “θα τελούνται Ιερές Παρακλήσεις στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για την ενίσχυση, το φωτισμό και την επιτυχία των μαθητών και μαθητριών”.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος