Χίος: Εξέταση ασφαλιστικών μέτρων και συγκέντρωση κατοίκων για τη Νέα Δομή

Με τους συνηγόρους του Δημοσίου να καταθέτουν εκ νέου αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής σε ό,τι αφορά το δρόμο, που οδηγεί στην επίμαχη περιοχή του Θόλους, όπου σχεδιάζει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου Νέα δομή προσφύγων- μεταναστών, ολοκληρώθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Δημοσίου κατά του Δήμου Χίου για πρόσβαση στην περιοχή.


Από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι από τα όμορα χωριά Συκιάδας και Λαγκάδας, αλλά και από άλλες περιοχής της Χίου όπως και εκπρόσωποι φορέων, τονίζοντας ότι είναι αντίθετοι για τη δημιουργία Νέας Δομής προσφύγων- μεταναστών στην περιοχή.
Ο δημοτικός σύμβουλος- επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μάρκος Σκούφαλος ήταν από τους μάρτυρες που εξήγησαν ότι η περιοχή αποτελεί δημοτική περιουσία και δεν υπάρχει δημόσια οδός. Από την άλλη πλευρά υπάλληλος της δασικής υπηρεσίας περιέγραψε τον δρόμο που υπάρχει και οδηγεί σε επιχειρήσεις που νοικιάζουν το χώρο από το Δήμο ως κοινόχρηστη οδό.
Χίος: Εξέταση ασφαλιστικών μέτρων και συγκέντρωση κατοίκων για τη Νέα Δομή
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να υπάρξει απόφαση για το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής, που θεωρητικά ανοίγει το δρόμο για να περάσουν τα οχήματα της κατασκευαστικής εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο κατασκευής της Νέας Δομής.
Ενώ τα ασφαλιστικά μέτρα εντός του Ιουλίου 2022.

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Χίου προχώρησε και στην κατάθεση αγωγής σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του επίμαχου οικοπέδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος