Χίος: Ερώτηση Μιχαηλίδη προς Υπουργό Υγείας για εμβολιαστική κάλυψη νησιών

Τα προβλήματα υγειονομικής και εμβολιαστικής κάλυψης που αντιμετωπίζει η Βολισσός και τα υπόλοιπα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Αμανής στη Βορειοδυτική Χίο, φέρνει στη Βουλή με ερώτηση στον Υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης.
Επισημαίνει πως και σε πολλές άλλες άλλες περιοχές ανά τη νησιωτική Ελλάδα, υπάρχουν “σοβαρές αδυναμίες στην έως σήμερα εξέλιξη του εμβολιασμού”.
“Μεταξύ άλλων λόγω του περιορισμένου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων αλλά και της περιορισμένης, ως φαίνεται, ενεργοποίησης των Κινητών Μονάδων Υγείας οι οποίες θα μπορούσαν να συνδράμουν στον εμβολιασμό ευπαθών ομάδων και απομακρυσμένων νησιωτικών οικισμών.
“Η περίπτωση της Βολισσού είναι ενδεικτική, τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το αίτημα των κατοίκων για δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου στην περιοχή δεν ικανοποιήθηκε”.
Αυτό έχει “ως αποτέλεσμα οι – σε μεγάλο ποσοστό ηλικιωμένοι – κάτοικοι της περιοχής να καλούνται να διανύσουν απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων”.

Χίος: Ερώτηση Μιχαηλίδη προς Υπουργό Υγείας για εμβολιαστική κάλυψη νησιών

Βάσει αυτών των επισημάνσεων ο κ. Μιχαηλίδης απευθύνει στον Υπουργό Υγείας ερωτήματα αναφορικά με:
Τις ενέργειες που έλαβε το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση στον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών Αιγαίου και Ιονίου·
Το τρέχον ποσοστό εμβολιασμού των κατοίκων των νησιών, σε σχέση και με το αντίστοιχο πανελλαδικό ποσοστό·
Το κατά πόσον έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για τους κατοίκους μικρών νησιών και απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών στο πλαίσιο της πρόσφατα ανακοινωθείσας επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία»
Το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Βολισσού και να επιλύσει το ζήτημα της έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος