Χίος: Έργο ηλεκτροφωτισμού για πιο φωτεινό νησί με μικρότερο κόστος (video)

Για ένα οραματικό έργο που ξεκινά η Δημοτική Αρχή, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, κατά την υπογραφή της σύμβασης του έργου με την ανάδοχο εταιρεία Global Led, η οποία και θα αναλάβει την αντικατάσταση των 17.500 δημοτικών φωτιστικών σωμάτων με τύπου Led.

Από αυτή και μόνο την αλλαγή ο κ. Κάρμαντζης, που για μια ακόμα φορά τόνισε ότι η Χίος θα φαίνεται το βράδυ από δορυφόρο, σημείωσε ότι θα υπάρξει μια οικονομία ρεύματος της τάξης του 70%. Μέσα από αυτή την εξοικονόμηση θα αποπληρωθεί ο ανάδοχος σε διάστημα 12 ετών που διαρκεί η σύμβαση, για το κόστος του έργου που ανέρχεται σε 8,7 εκατομμύρια ευρώ.
Χίος: Έργο ηλεκτροφωτισμού για πιο φωτεινό νησί με μικρότερο κόστος (video)
Παρουσία τόσο των αντιδημάρχων Ηλεκτροφωτισμού Παναγιώτη Μανδάλα, Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ξενάκη, όσο και των υπευθύνων από την τεχνική υπηρεσία, αλλά και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας Αλ Γκιζαουί Τάρεκ, επισημάνθηκε ότι η σύμβαση καλύπτει πλήρως το Δήμο. Εχουν εξεταστεί όλες οι παράμετροι ώστε για τα επόμενα 12 χρόνια ο ανάδοχος να έχει την ευθύνη για την αντικατάσταση των λαμπτήρων σε όλους τους οικισμούς του νησιού. Αυτή θα γίνεται σε διάστημα 72 ωρών αφού ο ανάδοχος ηλεκτρονικά θα ενημερώνεται για τυχόν βλάβες.
Υπάρχει δε η τεχνογνωσία από την εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει αντίστοιχα έργα σε 30 Δήμους και 2 Περιφέρειες της χώρας.

Οικονομικά οφέλη θα έχει και ο Δήμος που πιθανόν να υπάρξει και μείωση των ανταποδοτικών τελών, με την ολοκλήρωση του έργου στο τέλος του χρόνου.

Στο έργο αυτό πάντως δεν περιλαμβάνεται ο φωτισμός στα λιμανάκια που είναι ευθύνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει σχεδιασμός για σύναψη νέας σύμβασης, από την ώρα που θεωρείται τόσο προνομιακή για το Δήμο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος