Χίος: Εργαζόμενοι κατά Διοίκησης Νοσοκομείου για την οδηγία που ζητά εχεμύθεια

Για προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού των εργαζομένων του Νοσοκομείου, κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου (ΣΕΣΝΟΧ), αντιδρώντας σε έγγραφο της Διοίκησης με το οποίο ζητείται «εχεμύθεια» από το προσωπικό για τις υποθέσεις που αφορούν τη λειτουργία του Δ.Σ. του Νοσοκομείου.

“Η έγγραφη απαίτηση της Διοικήτριας προς τους εργαζομένους για τη δήθεν πιστή τήρηση της προβλεπόμενης από τον Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων εχεμύθειας, αποτελεί επί της ουσίας μια προκλητική προσπάθεια φίμωσής προκειμένου να μην υπάρξει αντίδραση σε πιθανές μεθοδεύσεις και παρατυπίες. Καλά θα κάνει η Διοικήτρια να ασχοληθεί με την ουσία των αποφάσεών της, καθώς και εκείνων του Δ.Σ., διότι το πρόβλημα δεν είναι η τυχόν διαρροή μιας απόφασης αλλά η απόφαση αυτή καθαυτή”, σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΣΕΣΝΟΧ.

Σχολιάζει δε ότι “από την ώρα που οι αποφάσεις των μονομελών και συλλογικών οργάνων διοίκησης στο Δημόσιο δημοσιεύονται σε ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ΦΕΚ κ.λ.π., τροφοδοτούνται με υλικό τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Οπότε κάθε επίκληση δήθεν διαρροών απλά παραβιάζει ανοικτές θύρες”.

«Διατρανώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελεύθερη Έκφραση των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτη, πολύ περισσότερο η παρουσία των εκπροσώπων των Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Χίου, όπου εκλέχθηκαν για να προασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων», καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου.

Χίος: Εργαζόμενοι κατά Διοίκησης Νοσοκομείου για την οδηγία που ζητά εχεμύθειαΙδιαίτερα επικριτικός είναι σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ
Ανδρέας Μιχαηλίδης κατά της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Ελένης Κανταράκη.

“Η απαγόρευση έκφρασης εργαζομένων προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και αποτελεί κατάφωρη προσπάθεια περιστολής συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών. Αυτονόητα η εγκύκλιος της κ. Κανταράκη θα τοποθετηθεί από τους εργαζόμενους στον κάλαθο των αχρήστων. Καλούμε τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Ροϊλό να ανακαλέσει αμέσως το έγγραφο αυτό και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να συστήσει στην Διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου να περιοριστεί στα υπηρεσιακά της καθήκοντα και να εγκαταλείψει την τακτική του χωροφύλακα της δεκαετίας του ’50”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μιχαηλίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος