Χίος: Εκλεισε η δομή καραντίνας προσφύγων- μεταναστών στη Λευκωνιά (video)

«Σήμερα δύο χρόνια μετά την έξαρση της πανδημίας του covid-19, κλείνουμε τη δομή καραντίνας στη Λευκωνιά», δήλωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε στο συγκεκριμένο χώρο στη Χίο.


Συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, τον αντιδήμαρχο υπεύθυνο για θέματα Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτη Μανδάλα και τον Διοικητή του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ Παναγιώτη Κιμπουρτζή ο κ. Μητάρακης, μπήκε και στο εσωτερικό του κτηρίου (ανήκει στον Ομιλο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης «Αλήθεια»), από όπου έχει απομακρυνθεί όλος ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός.

«Με τη δημιουργία της δομής», συνέχισε ο κ. Μηταράκης, «την απομόνωση και την εξειδικευμένη υγειονομική φροντίδα των νεοεισερχομένων πολιτών τρίτων χωρών αντιμετωπίσαμε τη διάδοση και την εξάπλωση του κορονοϊού δίχως να δημιουργηθεί συμφόρηση περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο.
Η λειτουργία της δομής καραντίνας ήταν μια ρεαλιστική λύση, στην εποχή της πανδημίας, μια ρεαλιστική λύση απέναντι σε ανεδαφικές προτάσεις που κάποιοι υποστήριξαν.
Επίσης, όπως αποδείχθηκε δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα, ούτε στην περιοχή του Καρφά, όπως υποστήριζαν διάφοροι τότε, αλλά ούτε στο νησί γενικότερα».

Χίος: Εκλεισε η δομή καραντίνας προσφύγων- μεταναστών στη Λευκωνιά (video)

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, σχολίασε πως
«Συνηθίζω να λέω ότι όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Το σημερινό αποτέλεσμα δικαιώνει τελικά τις επιλογές κάποιας περιόδου, όπου από την άλλη πλευρά υπήρχαν άναρθρες κραυγές για τον τρόπο τον υπεύθυνο και σοβαρό τον οποίο εμείς είχαμε αποφασίσει να λειτουργήσουμε. Τελικά δείχνει ότι το εγχείρημα εκείνης της περιόδου ήταν και σοφό και σωστό και σήμερα από το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται η σοβαρότητα και υπευθυνότητα της προσπάθειάς μας. Ετσι θα συνεχίσουμε, γιατί ο ρόλος ο δικός μας είναι η ασφάλεια του τόπου μας και των ανθρώπων μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος