Χίος: Εκδίκαση στο Εφετείο της υπόθεσης με την επίθεση κατά νοσηλευτή

Εκδικάζεται σήμερα στο Εφετείο η υπόθεση του Μ.Μ. που πρωτόδικα έχει καταδικαστεί με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, για επίθεση κατά του νοσηλευτή Γιάννη Κουτσοδόντη, κατά τη διάρκεια των γεγονότων που σημειώθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό της Σούδας, την 6η Ιουνίου 2016.

Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενους καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, για επικίνδυνη σωματική βλάβη με το επιβαρυντικό στοιχείο των ρατσιστικών χαρακτηριστικών τη επίθεσης με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Σε ανακοίνωση του, το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου, δηλώνει την αλληλεγγύη του στο συνάδελφό τους, που δέχτηκε την επίθεση εν ώρα υπηρεσίας, αφού μετά από εντολή της Διοίκησης του Νοσοκομείου είχε πάει στον καταυλισμό των προσφύγων στην Σούδα του Κάστρου της Χίου ως υπεύθυνος για τον συντονισμό της μεταφοράς τυχόν τραυματιών.
Ανακοινώσεις στήριξης και κάλεσμα σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια έχουν εκδώσει επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου, η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ, οι δημοτικές παρατάξεις ΛΑΣ και Χιακή Συμπολιτεία καθώς και οι «αλληλέγγυοι Χίου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος