Χίος: Δύο πρόσφυγες εντοπίστηκαν εξουθενωμένοι σε περιοχή των Καρδαμύλων

Δύο πρόσφυγες εντοπίστηκαν στις 3 περίπου μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, 29/7, από πολίτες κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, λίγο έξω από τα Καρδάμυλα στη Βόρεια Χίο.


Σύμφωνα με πληροφορίες είναι αφρικανικής καταγωγής και είναι πολύ εξουθενωμένοι.
Πρώτες βοήθειες έδωσε πυροσβέστης από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Καρδαμύλων, καθώς και ο γιατρός από το Πολυδύναμο Ιατρείο Καρδαμύλων, που ειδοποιήθηκε από τους πολίτες και στον ένα χρειάστηκε να χορηγήσει ορό. Επίσης στην περιοχή έχουν φτάσει και στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Από τους πολίτες ειδοποιήθηκαν επίσης αστυνομία και λιμενικό σώμα (το 2ο δήλωσε αναρμόδιο από την ώρα που είναι στην ξηρά) καθώς επίσης και το ΕΚΑΒ Χίου.
Οι δύο άντρες εντοπίστηκαν στην ίδια περίπου περιοχή, που στις αρχές Ιουλίου είχε βρεθεί νεκρή μία 24χρονη πρόσφυγας από τη Σομαλία.
Άγνωστο είναι αν τα δύο άτομα είναι μέλη μεγαλύτερης ομάδας προσφύγων- μεταναστών που έχει φτάσει στην περιοχή των Καρδαμύλων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος