Χίος: Δύο οι αγνοούμενοι πρόσφυγες από το ναυάγιο – Συνεχίζονται οι έρευνες

Συνεχίζονται και σήμερα Πέμπτη, για τρίτο 24ώρο οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Χίου, για τον εντοπισμό δύο – τελικά – αγνοουμένων από το ναυάγιο που σημειώθηκε σε λέμβο με πρόσφυγες.

Πληροφορίες που έδωσαν οι 22 διασωθέντες από το ναυάγιο, έκαναν γνωστό πως εκτός του άντρα αγνοούμενου υπάρχει και μία γυναίκα. Να θυμίσουμε οτι από το ναυάγιο της Τρίτης, ανοιχτά της περιοχής “Γρίδια” στη νοτιοανατολική Χίο έχασαν τη ζωή τους συνολικά τέσσερα άτομα. Δύο κοριτσάκια, η μητέρα του ενός και ακόμα μία γυναίκα.

«Το περιστατικό αναδεικνύει την εκμετάλλευση των μεταναστών από εγκληματικές συμμορίες στο Αιγαίο», σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.
«Αδίστακτοι λαθρέμποροι, θέτουν σε κίνδυνο ζωές, σε βαριά φορτωμένα, μη αξιόπλοα σκάφη. Βάρκες χωρίς γάστρα, άνθρωποι – ακόμα και μικρά παιδιά – χωρίς σωσίβια», συνέχισε.

Σε ανακοίνωσή του για το ναυάγιο, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης σημειώνει την ανάγκη να ζητηθεί η παροχή επαρκών διευκρινίσεων και η δημοσιοποίηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το ναυάγιο και εξελίχθηκε η επιχείρηση διάσωσης από τα σκάφη του Λιμενικού.

«Ενώ η Κυβέρνηση αναδεικνύει ευθύνες της Τουρκίας για πλημμελή εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης και τα στελέχη του Λιμενικού σώζουν ανθρώπινες ζωές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει ούτε λέξη για τους λαθροδιακινητές και αντιθέτως φτάνει στο σημείο να ζητά και διευκρινήσεις από τους ήρωες του Λιμενικού Σώματος!», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Χίου της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Μπλάτζιος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος