Χίος – Διοίκηση Νοσοκομείου: Ψευδή στοιχεία στην ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων

«Αναληθή και ψευδή στοιχεία περιέχει η σχετική ανακοίνωσή σας και ζητώ την ανάκληση τους άμεσα, καθώς διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις οι οποίες απέχουν έτη φωτός από την πραγματικότητα» απαντά η Διοίκηση του νοσοκομείου Χίου στο Σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο (ΣΕΣΝΟΧ) σχετικά με την αποδοχή από πλευράς της, δήλωσης παραίτησης της Προϊσταμένης στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.
Μάλιστα η Διοικήτρια Ελένη Κανταράκη σημειώνει ότι επιφυλάσσεται «για κάθε έννομο δικαίωμα προς αποκατάστασης της αλήθειας».
Συγκεκριμένα αναφέρει:
“Αναληθή και ψευδή στοιχεία περιέχει η σχετική ανακοίνωσή σας και ζητώ την ανάκληση τους άμεσα, καθώς διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις οι οποίες απέχουν έτη φωτός από την πραγματικότητα. Παρακαλώ όπως αφαιρεθεί άμεσα το τμήμα της ανακοίνωσης «Αφού εξανάγκασε …» ή «σχετικά με την καθαίρεση της…», και σχετικά επιφυλάσσομαι για κάθε έννομο δικαίωμα προς αποκατάστασης της αλήθειας.
Τα διοικητικά έγγραφα δεν εκδίδονται για λόγους εντυπωσιασμού, αλλά έχουν έννομες συνέπειες και οι συντάκτες τους φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου τους. Ως εκ τούτου η έγγραφη παραίτηση υπαλλήλου θα πρέπει γίνεται με εύλογη αιτία και με σοβαρότητα. Η Διοίκηση έχει πρωταρχικό καθήκον την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου ώστε να υπηρετήσει αποτελεσματικά τη δημόσια υγεία και δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει πολύτιμο χρόνο σε ανούσια αλληλογραφία. Ο κάθε υπάλληλος είτε θεωρεί ότι συντρέχει σοβαρός λόγος για να παραιτηθεί, όπως εν προκειμένω, είτε δεν το θεωρεί οπότε δεν αποστέλλει τέτοιο έγγραφο. Εν προκειμένω το έγγραφο εστάλη και έγινε αποδεκτό. Η εκ των υστέρων μομφή περί δήθεν εξαναγκασμού είναι συκοφαντική και τελείως ανυπόστατη και ειδικά όταν παρερμηνεύονται γεγονότα στοχευμένα, διαχέοντας ψευδείς ειδήσεις”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος