Χίος: Δηλώσεις αιρετών- υπουργού Μετανάστευσης για Νέα Δομή στο Θόλος

Με νέες δηλώσεις συνεχίζεται η αντιπαράθεση εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης με υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σχετικά με την κατασκευή νέας Δομής προσφύγων- μεταναστών στη θέση Θόλος.
Στην ενημέρωση που έκανε ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Χίου- αντιδήμαρχος Κώστας Βεργίνας στα μέλη, σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική για το γεγονός ότι την απόφαση αυτή έσπευσε να την κοινοποιήσει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Υπουργείο, το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ακύρωσης του Δήμου Χίου για την κατασκευή της κλειστής ελεγχόμενης δομής. Όπως δήλωσε και στην ΕΡΤ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ, ο κ. Βεργίνας “δεν γνωρίζουν το σκεπτικό της απόφασης, και συνεχίζουν μέσω αγωγής που έχει κατατεθεί τη διεκδίκηση ως Δημοτικής περιουσίας, της επίμαχης περιοχής του Θόλους”.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δέχτηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Τριαντάφυλλος  σημείωσε ότι το ποιος είναι κύριος της σχολικής περιουσίας θα το κρίνουν τα πολιτικά δικαστήρια και δεν έχει σχέση με την απόφαση του ΣτΕ.

Για “παραβίαση θεμελιωδών κανόνων της Δημοκρατίας με την στάση του”, κατηγόρησε τον Υπουργό και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χάρης Μπουρνιάς, ενώ ανάλογη ήταν η τοποθέτηση και του εκπροσώπου του συνδυασμού «Χίος Μπροστά» Σταμάτη Σαραντινού.

Χίος: Δηλώσεις αιρετών- υπουργού Μετανάστευσης για Νέα Δομή στο ΘόλοςΑντίδραση Ν. Μηταράκη
Λίγη ώρα μετά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, δελτίο τύπου εξέδωσε το πολιτικό γραφείο του υπουργού μετανάστευσης και ασύλου Νότη Μηταράκη τονίζοντας ότι αυτό που έκανε το υπουργείο ήταν να παρουσιάσει δημοσιευμένες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χίου
«Αποφάσεις που έκριναν ως νόμιμη την άδεια χωροθέτησης και κατασκευής της δομής στη Χίο, και ιδιοκτησία του Δημοσίου την έκταση στο Θόλος. Εκπλήσσει το γεγονός ότι η παρουσίαση δημοσιευμένων αποφάσεων στα μάτια δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης στη Χίο εκλαμβάνεται ως «προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης».
Αντίθετα, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σέβεται απόλυτα και λειτουργεί βάσει αυτών των αποφάσεων. Περιμένει όλους να πράξουν αναλόγως.
Ο κ. Μηταράκης μιλά από την πρώτη στιγμή με ειλικρίνεια και παρρησία στο χιώτικο λαό, τα αποτελέσματα της πολιτικής του είναι εμφανή σε κάθε Χιώτη και σε κάθε Χιώτισσα, οπότε καλό θα ήταν οι τοπικές δημοτικές αντιπολιτεύσεις να μην προκαλούν με -κενές περιεχομένου- συνθηματολογίες και να πουν και αυτές την αλήθεια στον κόσμο», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ανακοίνωση Συντονιστικής Επιτροπής αιρετών- κατοίκων
“…Όλως τυχαίως το Υπουργείο Μετανάστευσης παραλείπει να ενημερώσει ότι και το ΣτΕ έκρινε το αυτονόητο, ότι δηλαδή το ζήτημα της κυριότητας της έκτασης ανήκει στην αρμοδιότητα των Πολιτικών Δικαστηρίων”, αναφέρει εξάλλου σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αιρετών- κατοίκων.
“…Θέλουν στη Χίο έναν μόνιμο θύλακα εγκλωβισμού ανθρώπων που εκ των πραγμάτων θα λειτουργεί και αποσταθεροποιητικά, αφού θα μπορεί να τον χρησιμοποιεί η Τουρκία η οποία ελέγχει απόλυτα τις ροές…”, συνεχίζει η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος