Χίος: Δικογραφία και κλήσεις πολιτών για τα γεγονότα με το πλοίο ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ

Για αθρόες κλήσεις των πολιτών εκ μέρους του Λιμεναρχείου Χίου, για τα γεγονότα που σημειώθηκαν τα  Θεοφάνεια, κάνουν λόγο σε Κοινή δήλωση τους η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Χίου και ο βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Οι κλήσεις για προκαταρκτική εξέταση αφορούν τα όσα συνέβησαν στο Λιμάνι των Μεστών (ξημερώματα της 6ης Ιανουαρίου 2022), όταν οι πολίτες δεν άφησαν να κατέβουν τα βαρέα μηχανήματα της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο Κατασκευής Νέας Δομής προσφύγων – μεταναστών στο Θόλος, αλλά και στο λιμάνι της Χίου (λίγες ώρες αργότερα) που δεν άφησαν να δέσει το πλοίο Ro-Ro ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ.

Η σχετική παραγγελία για προκαταρκτική εξέταση δόθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου και αφορά «τη διερεύνηση του αδικήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της παράνομης βίας, γεγονός που έλαβε χώρα την 5-6/1/202 στο Λιμένα Μεστών και στο Λιμένα Χίου».

Χίος: Δικογραφία και κλήσεις πολιτών για τα γεγονότα με το πλοίο ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κληθεί για προκαταρκτική εξέταση 20 τουλάχιστον άτομα, μεταξύ των οποίων Αντιπεριφερειάρχες Βορείου Αιγαίου, δημοτικοί σύμβουλο Δήμου Χίου, συνδικαλιστές και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα. Τα πρόσωπα αυτά αναφέρονται ονομαστικά πως ήταν παρόντα ή είχαν ενεργή στάση στην δικογραφία που υπέβαλλε το αρμόδιο γραφείο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.
Μάλιστα στη δικογραφία αναφέρεται και ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης, στον οποίο κατόπιν εισαγγελικής εντολής του δόθηκε σχετικό αντίγραφο της δικογραφίας.

Η κοινή ανακοίνωση ΝΕ Χίου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη αναφερει μεταξύ άλλων.
«Η κυβέρνηση και ο κ. Μηταράκης απατώνται αν νομίζουν πως θα μας εκφοβίσουν και μαζί με μας όλους εκείνους που αντιδρούν στους ολέθριους σχεδιασμούς τους για την κατασκευή των υπερδομών στο νησί μας.
Υπήρχε συνεννόηση με τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή κ. Ντουρουντού, για την μη έξοδο μηχανημάτων της ΤΕΡΝΑ από το πλοίο.
Αυτή τη συμφωνία περιφρουρήσαμε, με τρόπο ειρηνικό
Είμαστε και θα είμαστε παρόντες, απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς τους. Δεν μας φοβίζουν οι μεθοδεύσεις τους!», καταλήγει .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος