Χίος: Διαμαρτυρία Προέδρου Βέσσας για ακύρωση βρεφονηπιακού και επέκταση ΧΥΤΑ

Την έντονη αντίδρασή του για την αθέτηση της συμφωνίας για κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στη Βέσσα, εκφράζει ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννης Τώρας, υποβάλλοντας παράλληλα την παραίτησή του από μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΔΙ.Α.ΝΟ.Χ. Α.Ε..

Σε ότι αφορά το βρεφονηπιακό σταθμό, στην τελευταία γενική συνέλευση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου απαντήθηκε θετικά το αίτημα του Δήμου Χίου για παραχώρηση ακινήτου στο Πυργί, που δείχνει στην ουσία την εγκατάλειψη του σχεδίου για βρεφονηπιακό στη Βέσσα όπως είχε αποφασίσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

“Στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε βέβαια με μοναδικό θέμα την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στην κοινότητα Βέσσας στις 19 Ιουνίου 2021, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής, μας διαβεβαίωσε ότι η δημοτική αρχή δεν είχε ποτέ την πρόθεση να απομακρύνει από τη Βέσσα το έργο. Παρόλα αυτά ο Δήμαρχος Χίου ξεκινάει την αίτησή του προς την ΕΜΧ με τη φράση «Ο Δήμος Χίου βρίσκεται στο διάστημα των τελευταίων τριών χρόνων σε αναζήτηση οικοπέδου για να στεγάσει βρεφονηπιακό σταθμό στη Δ.Ε. Μαστιχοχωρίων.», αναφέρει ο Πρόεδρος της Κοινότητας στην επιστολή του.
Μάλιστα υποστηρίζει πως μέχρι το τέλος του 2022 θα μπορούσε να γίνει χρήση των όρων για τις “κατά παρεκκλίσεις αρτιότητες” ώστε να εξεταζόταν η επέκτασή του.

Αντί για βρεφονηπιακό σταθμό όμως, βλέπουν να επεκτείνεται η δραστηριότητα του ΧΥΤΑ που εδρεύει εντός των ορίων της κοινότητας, αφού σχεδιάζεται και η μεταφορά απορριμμάτων από τη Σάμο.

*Στη φωτογραφία το πρώην Δημοτικό Σχολείο Βέσσας όπου προτεινόταν η εγκατάσταση βρεφονηπιακού σταθμού.

Παραίτηση από ΔΙΑΝΟΧ

Χίος: Διαμαρτυρία Προέδρου Βέσσας για ακύρωση βρεφονηπιακού και επέκταση ΧΥΤΑ
“Περιμέναμε χρόνια ολόκληρα να καταφέρει κάποιος να αξιοποιήσει το λιμάνι των Μεστών σαν πύλη η οποία θα επιφέρει τουριστική ανάπτυξη στη νότια Χίο. Τελικά θα αξιωθούμε να το καμαρώσουμε σαν πύλη απορριμματοφόρων τα οποία θα βολτάρουν για 17 χιλιόμετρα μέσα στα μαστιχοχώρια πριν φτάσουν στον προορισμό τους”, συνεχίζει ο Πρόεδρος της Κοινότητας.
“Τέλος, η συνείδησή μου, η ιδεολογία μου, μα πάνω από όλα η αξιοπρέπειά μου, με υποχρεώνουν να υποβάλω την παραίτησή μου από μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΔΙ.Α.ΝΟ.Χ. Α.Ε. Διαφωνούσα με πάρα πολλά διαδικαστικά ζητήματα και παρότι προσπάθησα ανεπιτυχώς να αλλάξω κάτι από όλα αυτά παρέμενα ευελπιστώντας ότι κάποια στιγμή θα τα καταφέρω. Μάταια όπως αποδείχθηκε!”, καταλήγει ο Γιάννης Τώρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος