Χίος: Διαμαρτυρία προέδρων της Δ.Εν. Ιωνίας για ανεπαρκή δακοκτονία

Ανεπαρκή χαρακτηρίζουν την δακοκτονία που έγινε στα χωριά τους και που έει ως τραγική συνέπεια η παραγωγή να πέφτει στο έδαφος, 5 κοινοτάρχες της Δημοτικής Ενότητας Ιωνίας Χίου.

Απευθυνόμενοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, αφού η Περιφέρεια έχει την ευθύνη των προγραμμάτων δακοκτονίας, σημειώνουν:

“Για μία ακόμα φορά οι αγρότες της περιοχής μας βλέπουν την παραγωγή μιας ολόκληρης χρονιάς να πηγαίνει χαμένη! Η δακοκτονία που πραγματοποιήθηκε με ευθύνη ιδιώτη εργολάβου όπως αποδεικνύεται από το αποτέλεσμα ήταν ανεπαρκής. Για παράδειγμα σε μία σειρά χωριών της Ιωνίας η δακοκτονία πραγματοποιήθηκε μέσα σε λίγες ώρες πράγμα που αποδεικνύεται και από το πρόγραμμα που ανάρτησε η υπηρεσία σας. Για μία ακόμα φορά στα μέσα του Οκτώβρη η παραγωγή έχει πέσει στο έδαφος χτυπημένη από το δάκο! Οι αγρότες της περιοχής μας μένουν χωρίς το λάδι της χρονιάς και εισόδημα από τις καλλιέργειες τους”, τονίζουν.

“Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα χρόνων με την υποβάθμιση της δακοκτονίας σε μέσα αλλά και σε σχέδιο. Την ώρα που πρέπει να εκσυγχρονίζεται σε μέσα αλλά και σε φάρμακα, εμείς γυρνάμε δεκαετίες πίσω. Ζητάμε άμεσα η Περιφέρεια να πάρει μέτρα. Να στελεχωθούν οι υπηρεσίες της. Να παρθούν μέτρα ανά χωριό και σχέδιο με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε περιοχής” καταλήγουν στη διαμαρτυρία τους οι εξής πρόεδροι των κοινοτήτων:

Βουνού- Σταύρος Βαρβάκης
Κοινής- Νικόλαος Μονιώδης
Νενήτων- Σταμάτης Ταναΐνης
Παγίδας- Νικόλαος Γεωργαλάς
Φλατσίων- Μαρίνα Τσόρη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος