Χίος: Διαμαρτυρία για τα αυξημένα πάγια στους λογαριασμούς ύδρευσης- αποχέτευσης

Σε μια συμβολική κινητοποίηση – διαμαρτυρία καλεί την Παρασκευή, 26 Αυγούστου στις 11 το πρωί, μπροστά στο Δημαρχείο (παραπλεύρως είναι και τα Γραφεία της ΔΕΥΑΧ), η Δημοτική Παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, με θέμα τους υψηλούς λογαριασμούς νερού.

Στο κάλεσμα προς συνδικαλιστικούς φορείς καθώς (και δημότες) να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, άμεση ήταν η ανταπόκριση από το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση:

“(…) Οι τελευταίες αυξήσεις στους λογαριασμούς του νερού (που όπως επισημαίνεται είναι κακίστης ποιότητας) οφείλονται στην πολιτική της δημοτικής αρχής και  στην απόφαση της ΔΕΥΑΧ και του προέδρου της, που συναποφάσισαν,  προκειμένου να αντιμετωπιστούν χρέη προς την ΔΕΗ για απλήρωτους λογαριασμούς  της εταιρείας  αφενός και  την επιβαλλόμενη ρήτρα αναπροσαρμογής αφετέρου,  να επιβαρυνθούν γι’ αυτά οι  Χιώτες πολίτες!

“Έτσι λοιπόν οδηγηθήκαμε σε αύξηση 2 ευρώ στην ετοιμότητα δικτύου ύδρευσης και  2 ευρώ στην ετοιμότητα δικτύου αποχέτευσης  μηνιαία, που μαζί με τον ΦΠΑ κοστίζουν στον δημότη περί τα 5 ευρώ και για τους τετραμηνιαίους λογαριασμούς  περί τα 20 ευρώ”.

Η αύξηση αυτή φαίνεται ιδιαίτερα στους λογαριασμούς που παρουσιάζουν χαμηλή κατανάλωση, αφού το πάγιο έχοντας τον χαρακτηρισμό “ετοιμότητα δικτύου” κοστίζει ακριβότερα.

Το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ προτείνει Δήμος και ΔΕΥΑΧ “να διεκδικήσουν από το κράτος επιδότηση για τη  ρήτρα αναπροσαρμογής όπως γίνεται με τους ιδιώτες επιχειρηματίες, εφοπλιστές κλπ «αναξιοπαθούντες», με άμεση εμπλοκή και της ΚΕΔΕ και της ομοσπονδίας ΔΕΥΑ με ένα διεκδικητικό  αγωνιστικό πλαίσιο, που θα πίεζε την κυβέρνηση και τα εμπλεκόμενα υπουργεία”.

Επίσης να εισπραχθούν τα οφειλόμενα προς τη ΔΕΥΑΧ, χωρίς όμως να δεσμεύονται τα ΑΦΜ των μικροοφειλετών, κάτι που όπως αναφέρει “αποτελεί  το επόμενο βήμα που προγραμματίζει η ΔΕΥΑΧ, ξεκινώντας διαδικασίες για την δέσμευση του ΑΦΜ  των οφειλετών αδιακρίτως μετά από τρεις απλήρωτους λογαριασμούς.
“Θεωρούμε απαράδεκτο τη στιγμή που τα νοικοκυριά βάλλονται αδυσώπητα από την τρομερή ακρίβεια στο ρεύμα, καύσιμα κ.λ.π., την ίδια στιγμή να έχουν να αντιμετωπίσουν και τα ΧΑΡΆΤΣΙΑ της ΔΕΥΑΧ”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος