Χίος: Διαμαρτυρία φορέων για το ΕΚΑΒ – Σε σύσκεψη καλεί το Εργατικό Κέντρο Χίου

Με διασυλλογική επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας παρεμβαίνουν για μια ακόμη φορά φορείς του νησιού, για το θέμα της στελέχωσης του ΕΚΑΒ Χίου.

Συγκεκριμένα οι Σύλλογοι Ιατρών, Δικηγορών, Οδοντιάτρων και Φαρμακοποιών Χίου καθώς και το Επιμελητήριο Χίου επισημαίνουν στον Υπουργό Θάνο Πλεύρη ότι ” η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ έχει ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας (δύο βάρδιες /16 ώρες), το προσωπικό να επαρκεί για ένα και μόνο ασθενοφόρο που καλύπτει τα έκτακτα περιστατικά ολόκληρου του νησιού, με συνέπεια τις γνωστές σε όλους μας μεγάλες καθυστερήσεις στη άφιξη και σε αρκετές περιπτώσεις τη πλήρη αδυναμία μετάβασης , στο τόπο και χρόνο που εξελίσσονται τα περιστατικά υγείας, ανά την επικράτεια του νησιού”.

Σημειώνουν δε πως αυτή η Διασυλλογική παρέμβαση των επιστημονικών συλλόγων και του Επιμελητηρίου Χίου, “αποτελεί θεσμικά την ύστατη έκκληση προς Εσάς, ως καθ’ ύλην αρμοδίου Υπουργού, προκειμένου να προχωρήσετε στην άμεση πρόσληψη του απαραίτητου και κατάλληλου προσωπικού προς την επαρκή στελέχωση του ΕΚΑΒ”.

Και ενώ εύχονται να μην υπάρξει κάποιο νέο τραγικό γεγονός με απώλεια ανθρώπινης ζωής, ήρθε το συμβάν της Κυριακής με τον άτυχο πυροσβέστη να τους αναγκάσει στο ακόλουθο υστερόγραφο:

“Ενώ το παραπάνω κείμενο είχε εγκριθεί από τα Δ.Σ των προαναφερόμενων συλλόγων και θα αποστέλλονταν το πρωί της Δευτέρας 22 Αυγούστου ως δελτίο τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, το τραγικό γεγονός που απευχόμασταν συνέβη και αφορά στην απώλεια της ζωής εν ενεργεία πυροσβέστη. Το μοναδικό ασθενοφόρο της βάρδιας ήταν αδύνατον να επέμβει άμεσα στην επείγουσα κλήση γιατί δυστυχώς βρισκόταν σε άλλο συμβάν και έτσι έφθασε με μεγάλη καθυστέρηση, όταν ήταν πλέον πολύ αργά. Επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω διασυλλογικές ενέργειες!”.

Σε σύσκεψη καλεί το Εργατικό Κέντρο Χίου

Χίος: Διαμαρτυρία φορέων για το ΕΚΑΒ – Σε σύσκεψη καλεί το Εργατικό Κέντρο ΧίουΜε αφορμή το περιστατικό με τον πυροσβέστη, το Εργατικό Κέντρο Χίου κάνει λόγο για “εγκληματική καθυστέρηση λόγω της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ”.

“…Ακόμα και μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο νησί μας και τις δικές του υποσχέσεις, η κατάσταση παραμένει η ίδια. Μετράμε θανάτους…”, αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Χίου.
Καλεί δε όλους τους φορείς του νησιού σε συνάντηση την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χίου προκειμένου να αποφασίσουν και να οργανώσουν τις από κοινού δράσεις “για τη λύση του φλέγοντος ζητήματος”.

Ανακοίνωση από ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Χίος: Διαμαρτυρία φορέων για το ΕΚΑΒ – Σε σύσκεψη καλεί το Εργατικό Κέντρο Χίου“Ένας ακόμη συμπολίτης μας προστέθηκε στη λίστα εκείνων που έχασαν τη ζωή τους αβοήθητοι εξ αιτίας της αδυναμίας του ΕΚΑΒ να εξυπηρετήσει με επαρκή αριθμό διασωστών τις ανάγκες του νησιού μας”, αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης και η Συντονίστρια Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Χίου Βάσω Μιχαλοπούλου.

“Οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη και οι «ενέργειες» του τοπικού βουλευτή κ. Μηταράκη αποδείχτηκαν πως συνιστούν πλήρη εμπαιγμό και η απαξίωση της ζωής των κατοίκων της Χίου…
“Οι πολιτικές ευθύνες που έχουν οι κυβερνητικοί παράγοντες και οι παρατρεχάμενοί τους είναι βαριές. Παράλληλα θα πρέπει να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αναζήτησης και νομικών ευθυνών των ηθικών αυτουργών ως προς την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής.
Καλούμε για μια φορά ακόμη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προβεί στην άμεση πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών του ΕΚΑΒ και των δομών υγείας στο νησί μας”, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου και ο βουλευτής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος