Χίος: Διαδικτυακή συζήτηση υπουργού Μετανάστευσης για Νέα Δομή- Η πρόταση του Περιφερειάρχη

Διαδικτυακή συζήτηση με τους παραγωγικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της Χίου, με θέμα “Μεταναστευτικό και ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τη Χίο” διοργανώνει αύριο Τρίτη, 11/1/22 στις 6.00 μ.μ., ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο Δικηγορικός Σύλλογος, το ΤΕΕ Βορειανατολικού Αιγαίου, το Επιμελητήριο Χίου, ο Ιατρικός Σύλλογος, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Χίου κ.ά. Να σημειωθεί ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι φορείς έχουν εκφραστεί δημόσια με ανακοινώσεις τους κατά της δημιουργίας Νέας Δομής στη θέση Θόλος.
Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του υπουργείου, έχει προσκληθεί το σύνολο των φορέων του νησιού και η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της προσωπικής σελίδας στο facebook του υπουργού.
Εξάλλου ο κ. Μηταράκης αναμένεται να πραγματοποιήσει την επόμενη Δευτέρα, 17/1 στις 5.00 μ.μ. ανοικτή ομιλία το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου.

Κ. Μουτζούρης: όχι στο Θόλος
Χίος: Διαδικτυακή συζήτηση υπουργού Μετανάστευσης για Νέα Δομή- Η πρόταση του Περιφερειάρχη
Με τη φράση “το Θόλος θόλωσε” ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την περασμένη Παρασκευή ανέδειξε την ανάγκη να συζητηθεί εκ νέου η θέση για Νέα Κλειστή Δομή προσφύγων- μεταναστών στο νησί της Χίου.

Μάλιστα τόνισε ότι εφόσον υπάρξει η δέσμευση του υπουργείου για Δομή καταγραφής και Ταυτοποίησης των 500 ατόμων, τότε θα υποδείξει χώρο η Περιφερειακή Αρχή.
Παράλληλα ζήτησε την μεταφορά όλων των προσφύγων-μεταναστών από το νησί, αφού στη Χίο είναι πλέον κάτω από 500 άτομα (484) στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ και στην Δομή καραντίνας στη θέση Λευκωνιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος