Χίος: Δεν φοβάται προβλήματα με βροχοπτώσεις ο Δήμος στην οδό Ψυχάρη

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει απολύτως κανένα πρόβλημα σε περίπτωση βροχόπτωσης τις επόμενες μέρες στην οδό Ψυχάρη, όπου παραμένει σε εργοταξιακή μορφή λόγω του αντιπλημμυρικού έργου του Καλοπλύτη, εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου Γιάννης Ξενάκης.
Κατά τη διάρκεια δηλώσεων με τον νέο Προϊστάμενο των Τεχνικών υπηρεσιών Κώστα Μπουλά, σημείωσαν ότι τα νερά της βροχής θα μπορούν να διοχετευθούν από τον αγωγό που έχει ήδη τοποθετηθεί και δεν χρειάζονται επιπλέον παρεμβάσεις.
Την ερώτηση είχαμε θέσει λίγο νωρίτερα στον Δήμαρχο Χίου που παρέπεμψε στον αντιδήμαρχο για δηλώσεις.

Χίος: Δεν φοβάται προβλήματα με βροχοπτώσεις ο Δήμος στην οδό ΨυχάρηΕν τω μεταξύ την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Βορείου Αιγαίου, το οποίο συνεδρίαζε χθες Πέμπτη, αναμένει ο Δήμος Χίου για να δει πότε θα συνεχιστούν οι εργασίες στο αντιπλημμυρικό έργο.
Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ξενάκης επέμεινε στην ορθότητα των επιλογών μέχρι σήμερα, σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να κλείσει ο δρόμος και σε λίγες μέρες να ξανανοίξει για την απομάκρυνση των ευρημάτων, λόγω του κόστους που δεν προβλέπεται στη μελέτη.
Όπως επίσης από τεχνική άποψης δεν θα μπορούσε να γίνουν εργασίες σε όλο το μήκος της οδού Ψυχάρη και μέχρι τη διασταύρωση με τον πεζόδρομο της Απλωταριάς, για αυτό και γίνεται τμηματικά το άνοιγμα του φρεατίου και η αποτύπωση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου.

Δήλωσε επίσης ότι ο Δήμος είναι έτοιμος να παραχωρήσει εργάτες στην Εφορεία Αρχαιοτήτων ώστε να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι εργασίες της, όπως θα της διατυπώσει το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων.
Σε ότι αφορά το αίτημα των επαγγελματιών να κλείσει το έργο ώστε να δουλέψουν την εορταστική περίοδο, σημείωσε ότι το έργο θα κλείσει από 16 Δεκεμβρίου έως και 10 Ιανουαρίου του επόμενους έτους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος