Χίος: Αύξηση νοσηλευομένων με covid-19 στο Νοσοκομείο

Συνεχίζεται η υψηλή καταγραφή κρουσμάτων κορονοϊού στο νομό της Χίου. Πέρα από την καθημερινή καταγραφή κρουσμάτων, 28 σήμερα Τρίτη, 17 χθες και 137 την τελευταία εβδομάδα, ήδη πίεση δέχεται και το Σκυλίτσειο νοσοκομείο.

Στους θαλάμους covid νοσηλεύονται 17 άτομα, ενώ δύο ακόμα βρίσκονται στη ΜΕΘ covid. Η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί από τη μεταφορά 6 ασθενών με κορονοϊό από ιδιωτική κλινική του νησιού στο νοσοκομείου, όπως μας είπε ο Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για τη δημόσια υγεία Παντελής Βρουλής.

Στα 14 τα κρούσματα στις Οινούσσες
Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η καταγραφή κρουσμάτων και στις Οινούσσες. Ήδη σήμερα προστέθηκαν ακόμα 2 κατά τη διενέργεια 40 τουλάχιστον rapid tests στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού.

Συνολικά από την προηγούμενη Παρασκευή, οπότε είχαμε τα πρώτα κρούσματα, έχουμε 14 άτομα που βγήκαν θετικά στα rapid tests. Και είτε είναι ασυμπτωματικοί ή  εμφανίζουν ήπια συμπτώματα.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Οινουσσών, Γιώργο Δανιήλ, έχουν τεθεί σε περιορισμό και παρακολουθούνται τακτικά. Επίσης συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των πιθανών επαφών των κρουσμάτων.

Σημαντικό στοιχείο το ότι σχεδόν το σύνολο των μονίμων κατοίκων Οινουσσών έχουν εμβολιαστεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος