Χίος: Αξιόπλοο το «Νήσος Σάμος» – Παραμένει μέχρι τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών

Το «πράσινο» φως για να συνεχίσει το ταξίδι του πήρε από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ, όμως παραμένει λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στο λιμάνι της Χίου.Αυτό σημαίνει 24ωρη ταλαιπωρία για τους 152 επιβάτες που ταξιδεύουν για Λέσβο, αφού αποφασίστηκε να μεταφερθούν ξημερώματα Παρασκευής, στο λιμάνι των Μεστών και από εκεί να τους παραλάβει το πλοίο ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ, της ίδιας εταιρείας, προερχόμενο από Πειραιά και με τελικό προορισμό το λιμάνι της Μυτιλήνης.
Σύμφωνα με τον ναυτιλιακό πράκτορα της εταιρείας στη Χίο, Θοδωρή Μιχαλάκη, στους επιβάτες έχουν προσφερθεί γεύματα και καμπίνα για να μείνουν στο πλοίο, ενώ θα μεταφερθούν με έξοδα της εταιρείας στα Μεστά.
Παράλληλα με έξοδα της εταιρείας θα μεταφερθούν με λεωφορεία στην πόλη της Χίου οι επιβάτες του ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ που κανονικά θα κατέβαιναν στη Χίο.

Χίος: Αξιόπλοο το «Νήσος Σάμος» – Παραμένει μέχρι τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών
Φοβούνται την άγκυρα

Σε ότι αφορά το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ θα περιμένει την βελτίωση των καιρικών συνθηκών, μέχρι αύριο το μεσημέρι μας είπε ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χίου, Παντελής Βατούσης. Οπότε θα δοκιμάσει να σηκώσει την άγκυρά του η οποία έχει ποντιστεί στο νότιο τμήμα του λιμανιού στην προσπάθεια που έκανε το πρωί της Πέμπτης για να μπορέσει να δέσει με ασφάλεια.
Πιθανή είναι και η βοήθεια από ρυμουλκό ώστε να απομακρυνθεί το πλοίο από το βορειοδυτικό κρηπίδωμα του λιμανιού και να πάρει φορά προς την έξοδο του λιμανιού.

Χίος: Αξιόπλοο το «Νήσος Σάμος» – Παραμένει μέχρι τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών
Προβλήματα του λιμανιού

Η πρωινή περιπέτεια του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ, που παρασύρθηκε από τους θυελλώδεις βόρειους-βορειοανατολικούς άνεμους έντασης 8 μποφόρ ανέδειξαν για μια ακόμη φορά τα προβλήματα του λιμανιού της Χίου.
Την ανάγκη εκβάθυνσης της λεκάνης προς το νότιο τμήμα, για να δίνεται περισσότερος χώρος στον καπετάνιο για ελιγμούς, σε μια έτσι και αλλιώς μικρή λιμενική λεκάνη. Επίσης να επισκευαστεί το συντομότερο δυνατό το κεντρικό τμήμα πρόσδεσης στη βόρεια προβλήτα, που από το περασμένο Νοέμβριο (από το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ) υπέστη ζημιές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος