Χίος: Αθώωση δημοσιογράφου Γιάννη Στεβή

Αθώος κρίθηκε από το μονομελές πλημμελειοδικείο Χίου ο διευθυντής της τοπικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας astraparis.gr Γιάννης Στεβής, στη δίκη που διηξήχθη χθες Δευτέρα, 21/11, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του ο κ. Ματθαίος Μερμηγκούσης.

Ο μηνυτής κατηγόρησε τον δημοσιογράφο για τον χαρακτηρισμό που του απέδωσε μετά τα επεισόδια για το προσφυγικό- μεταναστευτικό στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 ως «εκπρόσωπο της ΧΑ στη Χίο» και ισχυρίσθηκε ότι αποτελούσε συκοφαντική δυσφήμιση για τον ίδιο.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δήλωσε «οξύθυμος ψηφοφόρος της ΧΑ» και μέλος της ως το 2014, λέγοντας επίσης ότι ήταν ψηφοφόρος της έως και το 2019.

«Νίκη της ελευθεροτυπίας» χαρακτήρισε την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου ο δημοσιογράφος- μέλος της ΕΣΗΕΑ, Γιάννης Στεβής.
«Για ακόμα μία φορά η ελευθεροτυπία κάθισε στο εδώλιο, αλλά αθωώθηκε. Δεν είναι προσωπική υπόθεση όλα αυτά που γίνανε, είναι υπόθεση όλων των δημοσιογράφων και της Χίου και όλης της χώρας. Πρέπει χωρίς φόβο να βγαίνουν οι δημοσιογράφοι μπροστά, να μεταφέρουν στην κοινωνία αυτά τα οποία συμβαίνουν στην κοινωνία, αυτά τα οποία επηρεάζουν την κοινωνία. Και το αποτέλεσμα του δικαστηρίου ήταν ακριβώς η δικαίωσή μας και ένα μήνυμα και προς τους συναδέλφους μας και προς την κοινωνία».

Στη δήλωσή του εξάλλου ο συνήγορός του Κώστας Κάργατζης σημείωσε:
«Η εμφάνιση του μηνυτή απέδειξε τον βαθειά αντιδημοκρατικό χαρακτήρα των αντιλήψεών του, θεωρώντας ότι οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να έχουν την ευχέρεια να λένε και θα πρέπει να προσκομίζουν αποδείξεις. Εν πάση περιπτώσει και αυτό έγινε, εισφέρθηκαν σήμερα στο δικαστήριο και αποδείξεις. Και κατά την γνώμη μας πέρα από την αθώωση το σκεπτικό θα περιλαμβάνει την παραδοχή ότι όντως εμφορείτο από τις ιδέες της Χρυσής Αυγής. Και όχι μόνον εμφορείτο από ιδέες, αλλά συμμετείχε ενεργά στη ανάμιξή της. Και αυτό είναι δικαίωση για τον Γιάννη Στεβή».

Να σημειώσουμε ότι Πρόεδρος του δικαστηρίου ήταν ο κ. Χαρίλαος – Ιωάννης Χατζηδημητρίου και εισαγγελέας έδρας η αντεισαγγελέας κα Αθηνά Χρήστου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος