Χίος: Άσκηση ετοιμότητας για σεισμό (βίντεο)

Μεγάλη άσκηση σεισμού στο πεδίο, πραγματοποιείται σήμερα από το πρωί στη Χίο με την κωδική ονομασία «Ντάντανος – Χίος 2022».Σύμφωνα με το σενάριο, το οποίο συζητήθηκε χθες σε σχετική ημερίδα στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, στις 9.00 το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκε σεισμός 6,9 της κλίμακας Ρίχτερ.
Στην άσκηση παίρνουν μέρος και τα σχολεία, όπου θα γίνουν και ενημερωτικές παρουσιάσεις, όπως και ο εμπορικός κόσμος με την πρώτη αντίδραση να θέλει να μετακινούνται σε χώρο ασφαλή.
Έτσι οι εργαζόμενοι σε Δήμο και Περιφέρεια κινήθηκαν στην πλατεία Βουνακίου.

Σύμφωνα με το σενάριο θα χρειαστεί να γίνει απεγκλωβισμός από τη θάλασσα των κατοίκων της περιοχής Αγίας Φωτεινής, λόγω πυρκαγιάς που θα ξεσπάσει μετά το σεισμό, ενώ στο Εκθεσιακό κέντρο «Γεώργιος Καλουτάς» θα στηθεί καταυλισμός με τη συμμετοχή και του στρατού.

Το θέμα της ενημέρωσης του πληθυσμού για το σεισμό ώστε να μειωθεί και ο βαθμός της διακινδύνευσης, αφού ο σεισμικός κίνδυνος πάντα υπάρχει, είναι βασικός στόχος του οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας που παίρνει μέρος επίσης στην σημερινή άσκηση, σύμφωνα με την αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Αμυνας του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ασημίνα Κούρου.

Η καταγραφή της κατάστασης μετά το σεισμό, όπως σημείωσε ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητα Χίου Γιάννης Κουντουριάδης, θα γίνεται και με σύγχρονη τεχνολογία, αφού ακόμα και με drone θα δίνεται εικόνα της κατάστασης στο Κέντρο Επιχειρήσεων που έχει στηθεί για το σκοπό αυτό στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος