Χίος: Απολογισμός απερχόμενου Αντιπεριφερειάρχη Χίου – Δεν αποδέχεται νέα θέση ο Π. Μπουγδάνος (video)

Σε απολογισμό διετίας για το έργο που παρήγαγε η Περιφερειακή Ενότητα Χίου με τον ίδιο στη θέση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Χίου προχώρησε ο Παντελής Μπουγδάνος.
Ανακοίνωσε μάλιστα ότι με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, δεν αποδέχτηκε την προσφερόμενη θέση θεματικού Αντιπεριφερειάρχη. (Είχε ανακοινωθεί η ανάληψη ευθυνών στους τομείς Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, διαχείρισης προγραμμάτων (πλην ΕΣΠΑ) και ιαματικών πηγών).

Δηλώνει παρών ως Περιφερειακός Σύμβουλος
«Θα συνεχίσω να δουλεύω ως Περιφερειακός Σύμβουλος και θα παρακολουθώ την υλοποίηση του έργου», σημείωσε ο κ. Μπουγδάνος, ξεκαθαρίζοντας πως παραμένει στην παράταξη.

Ο Παντελής Μπουγδάνος σημείωσε ότι πέτυχαν να έχουν «αποτελεσματικότητα μετ’ εμποδίων», χαρακτηρίζοντας ως εμπόδια την πανδημία και τη μεταναστευτική κρίση.
Παρόλο που έδειξε τη δυσαρέσκειά του για την αντικατάσταση, στην αρχή της παρουσίασης εξήρε το πνεύμα «αποκεντρωτικής λειτουργίας του Κώστα Μουτζούρη».

Χίος: Απολογισμός απερχόμενου Αντιπεριφερειάρχη Χίου – Δεν αποδέχεται νέα θέση ο Π. Μπουγδάνος (video)
Επέμεινε στην καταδίκη της δημιουργίας όποιας νέας δομής προσφύγων- μεταναστών. Χαρακτήρισε πολύ σημαντικό ότι προχωρούν τα έργα της παραλιακής οδού του αεροδρομίου. Επίσης ότι προχώρησε το θέμα του φράγματος Κόρης Γεφύρι και ότι προχωρεί η αντιπλημμυρική προστασία στην περιοχή του Κονταρίου.

Εργα της επόμενης διετίας

Πέρα από το πλούσιο έργα με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που αφορούν το οδικό δίκτυο του νησιού, βαρύτητα έδωσε στο σχεδιασμό για την ανάδειξη του Λωβοκομείου, καθώς και στην φάση δημοπράτησης που βρίσκεται η Ενιαία Πεζοπορική Διαδρομή της Δυτικής- ΒΔ Χίου.

Εξήρε επίσης τη συνεργασία και τη δουλειά που έκανε το προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας, παρ’ όλες τις ελλείψεις. Και έστειλε μήνυμα σε όσους… κάθονται στον πλάτανο, για το έργο που έχει παραχθεί αυτά τα δύο χρόνια, λέγοντας ότι «τα πιο σοβαρά θέματα του νησιού ήταν άλυτα».

Τέλος ως σημείο κλειδί για το μέλλον του νομού, που το χαρακτήρισε σαν δική του παρακαταθήκη για την πορεία, είναι ο Στρατηγικός Σχεδιασμός που εκπονείται με ποσό σύμβασης 24.000 ΕΥΡΩ. Γιατί «δεν μπορούμε να ταξιδεύουμε χωρίς πυξίδα», λέγοντας ότι «θα ταρακουνήσει πολλούς όταν ολοκληρωθεί».

«Βάλαμε τον πήχη ψηλά. Δεν χαϊδέψαμε αυτιά. Δεν κάναμε βήματα ολοταχώς πίσω. Δεν διαχειριστήκαμε το χρόνο με τη λογική έχουμε και άλλη τετραετία. Πιστέψαμε σε ένα όραμα και το προχωρήσαμε», σημείωσε ο Παντελής Μπουγδάνος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος