Χίος: Απεργιακή κινητοποίηση με έμφαση στα άτομα με αναπηρίες και στην Υγεία (video)

Με έντονο αντιπολεμικό χρώμα, μήνυμα ειρήνης αλλά και συνέχιση του αγώνα για την ακρίβεια, πραγματοποιήθηκε η απεργιακή κινητοποίηση της 6ης Απριλίου στη Χίο.
Η απεργιακή συγκέντρωση παρέμεινε όμως μικρή, χωρίς μεγάλη συμμετοχή, αν και πραγματοποιήθηκε κοινή από το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό κέντρο και τα πρωτοβάθμια σωματεία του νησιού.

Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Χίου επεσήμαναν για μια ακόμη φορά τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω της έλλειψης προσωπικού που έχει αντίκτυπο και στα ασθενοφόρα που βρίσκονται σε κάθε βάρδια.
Παράλληλα σημείωσαν ότι η βλάβη στον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου Χίου την τελευταία εβδομάδα, τους αναγκάζει να έχουν και τη μεταφορά ασθενών σε ιδιωτικά ακτινοδιαγνωστικά κέντρα, στην περίπτωση αναγκαίας εξέτασης.

Επίσης από το χώρο των Ατόμων με Αναπηρία, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βορείου Αιγαίου Σοφία Μιχάλα περιέγραψε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία.
Η κατάσταση στην υγεία δεν έχει επανέλθει την λειτουργία του νοσοκομείου στην προ πανδημίας εποχή με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται σωστά, ενώ και η μετακίνηση σε Νοσοκομεία του Κέντρου –λόγω έλλειψης ειδικοτήτων- παραμένει δύσκολη.
Η ακρίβεια εξάλλου επιβαρύνει επιπλέον τα άτομα με αναπηρία, που βλέπουν συντάξεις και επιδόματα να είναι καθηλωμένα στην ουσία από το 2011.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος