Χίος: Απαράδεκτες εικόνες στο Δ.Σ. Χίου – Ο Δήμαρχος προκάλεσε πρόεδρο χωριού να… βγουν έξω

Απαράδεκτες εικόνες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου το βράδυ της Παρασκευής, 24/6/22, όταν κατά τη συζήτηση για τα προβλήματα των χωριών της Δημοτικής Ενότητας Ιωνίας τα πνεύματα οξύνθηκαν.

Στα παράπονα για εγκατάλειψη και κατά τη διάρκεια εξηγήσεων που έδιναν από τη Δημοτική Αρχή, ο αντιδήμαρχος για την καθημερινότητα των δημοτικών ενοτήτων Αμανής, Καμποχώρων και Ιωνίας, Κυριάκος Ζωάνος, «θύμισε» στον Πρόεδρο της Κοινότητας Παγίδας ότι είχε γράψει πως αν έρθει ο δήμαρχος στο χωριό «θα τον πιάσει με τις κλωτσιές».
Η συνεδρίαση που είχε κλείσει ήδη 4 ώρες, μεταδιδόταν από το κλειστό κύκλωμα του Δήμου Χίου στο youtube και εκεί φαίνεται ότι πράγματι το παραδέχεται ο κοινοτάρχης για να κάνει έξαλλο το Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη.
Παρά τις προσπάθειες του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλου Καλογεράκη να τον ηρεμήσει, ο Δήμαρχος καταγράφεται να καλεί έξω τον Πρόεδρο.

«Το δηλώνεις και τώρα; Πάμε έξω… Ότι ώρα θες. Πάμε. Αφού είσαι μάγκας, πάμε. Σήκω πάνω ρε λεβέντη. Που έρχεσαι στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν ντρέπεσαι».
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησε σε δεκάλεπτη διακοπή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Και ευτυχώς οι ψυχραιμότεροι δεν επέτρεψαν να συνεχιστεί ο καυγάς στο φουαγιέ του Δημαρχείου.

Στη συνέχεια της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Παύλος Καλογεράκης κατσάδιασε όλους τους συμβούλους, ενώ ο Δήμαρχος δεν συμμετείχε στο υπόλοιπο μισάωρο της συνεδρίασης.

Το γεγονός καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους δημοτικές παρατάξεις

Χίος: Απαράδεκτες εικόνες στο Δ.Σ. Χίου – Ο Δήμαρχος προκάλεσε πρόεδρο χωριού να… βγουν έξωΣυμμαχία Αξιών: Η κατρακύλα δεν έχει όρια

Πλήρης ευτελισμός του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και του Δημάρχου. Στην συζήτηση για την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλαν οι πρόεδροι της δημοτικής ενότητας Ιωνίας προς την Δημοτική αρχή, ο κ. Δήμαρχος έχασε από νωρίς την ψυχραιμία του.
Επιτέθηκε αρχικά, στον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικό σύμβουλο της ΣυμμαΧίας Αξιών εκλεγμένο στην Δημοτική Ενότητα Καρδαμύλων, όταν ο τελευταίος τόλμησε να κάνει κριτική στην δημοτική αρχή και να ενημερώσει τους προέδρους ότι οι προτάσεις για έργα που κάνουν δεν συμπεριλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα και το ίδιο συμβαίνει και στα Καρδάμυλα. Στην συνέχεια βέβαια ο εκτροχιασμός του δεν είχε προηγούμενο! Προκαλούσε τον πρόεδρο της κοινότητας της Παγίδας, για να βγουν εκτός αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου για να λύσουν τις διαφορές τους με την βία όταν εκείνος των προκάλεσε. Το μόνο που χαρακτηρίζει τέτοιες συμπεριφορές είναι ο όρος Παρακμή.
Καταδικάζουμε ανάλογες συμπεριφορές και καλούμε τον κ. Δήμαρχο να επανέλθει στην τάξη!

Χίος: Απαράδεκτες εικόνες στο Δ.Σ. Χίου – Ο Δήμαρχος προκάλεσε πρόεδρο χωριού να… βγουν έξωΧίος Μπροστά: Δήμαρχος (Ν)τράπερ 
«Θαυμάστε» συμπεριφορά Δημάρχου απέναντι στην αγανάκτηση των προέδρων των δημοτικών κοινοτήτων. «Αν είσαι μάγκας πάμε έξω» για βίαιη αναμέτρηση. Η ανίκανη και εξαφανισμένη από τα χωριά δημοτική αρχή απέναντι στην αγανάκτηση των προέδρων απαντά με συμπεριφορές χαμαιτυπείου.
Είναι πλέον τόσο εμφανής η ανικανότητα να διαχειριστεί έστω και τα στοιχειώδη, είναι τόσο ορατή η διάλυση της, είναι πασιφανές πια σε όλους και στην ίδια ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν την πόρτα εξόδου και δεν μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό της .Ο κατήφορος της απερχόμενης δημοτικής αρχής δεν έχει τέλος . Αναθέσεις, διορισμοί και τσαμπουκάς. Έχει χαθεί κάθε έλεγχος από τον πολλά βαρύ – όπου θέλει- κ.Καρμαντζη. Δεν μπορεί να διαχειριστεί ΤΙΠΟΤΑ κι αυτό είναι πλέον εμφανές .
Η χειρότερη δημοτική αρχή που έχει γνωρίσει η Χίος προσβάλει τις αξίες, τον πολιτισμό και τελικά τη Χιακή κοινωνία .

Χίος: Απαράδεκτες εικόνες στο Δ.Σ. Χίου – Ο Δήμαρχος προκάλεσε πρόεδρο χωριού να… βγουν έξωΛΑΣ: έπιασε «πάτο» η δημοτική αρχή
Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου καταδικάζει απερίφραστα τη στάση της δημοτικής αρχής και του ίδιου του δημάρχου να μετατρέψουν το δημοτικό συμβούλιο σε τεκέ του αισχίστου είδους με ψευτοτσαμπουκάδες, βρισιές και προπηλακισμούς, προκειμένου να αποφύγουν να συζητήσουν τα καυτά προβλήματα που έθεσαν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων της Ιωνίας.
Η πολιτική κατάντια που όλοι παρακολουθήσαμε είναι απόρροια μιας δημοτικής αρχής ξεκομμένης από τα καυτά λαϊκά προβλήματα, από τον πόνο που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες εξ αιτίας της άθλιας κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και τη δική της, που περιορίζεται στα ρουσφέτια, στο “τάισμα” της πολιτικής της αυλής, στα έργα βιτρίνας, στα έργα επί χάρτου και στη φορομπηχτική πολιτική σε όλα τα επίπεδα.
Καλούμε όλους τους δημότες της Χίου να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα γι αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές ,που συγκαλύπτονται κάθε τόσο από κοκορομαχίες, ανούσιους και ποταπούς καυγάδες και να αγωνιστούν για τις πραγματικές τους ανάγκες και δικαιώματα.
Σε αυτή την κατεύθυνση η Λαϊκή συσπείρωση θα είναι όπως πάντα δίπλα τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος