Χίος: Αντιπεριφερειάρχης ο Παντ. Μπουρνιάς- Κριτική από την “Συμπαράταξη Πολιτών”

Τον ορισμό του ανεξάρτητου Περιφερειακού Συμβούλου, Παντελή Μπουρνιά, της Περιφερειακής Ενότητας Χίου ως Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με αντικείμενα ευθύνης θέματα: «ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ», ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.
Ο κ. Μπουρνιάς είχε εκλεγεί Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό “Εμείς, για το Αιγαίο” της Χριστιάνας Καλογήρου.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης ευχαρίστησε παράλληλα για την προσφορά του, τον αποχωρούντα Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Παντελή Μπουγδάνο, για όσα προσέφερε κατά την διάρκεια της θητείας του.

Χίος: Αντιπεριφερειάρχης ο Παντ. Μπουρνιάς- Κριτική από την “Συμπαράταξη Πολιτών”
Γ. Σπιλάνης: “Αδεια πουκάμισα” που ντύνουν τις καρέκλες 

“Παρακολουθούμε όπως και οι υπόλοιποι πολίτες του Β.Αιγαίου τις οβιδιακές μεταμορφώσεις των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων που, αφού ανεξαρτητοποιήθηκαν, παρέλαβαν το αντίτιμο της πράξης τους. Δικαίωμα τους, ας τους κρίνουν όσοι τους ψήφισαν.

Αυτό που για τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει σημασία, είναι αν αυτές οι αλλαγές θα συμβάλουν στη βελτίωση του έργου της Περιφερειακής Αρχής προς όφελος όλων όσων κατοικούμε και δραστηριοποιούμαστε στα νησιά αλλά και των γενεών που έρχονται”, σημειώνει ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Σπιλάνης.

“… Για να χρυσωθεί το χάπι στον κ. Μπουγδάνο που αντικαταστάθηκε από την Αντιπεριφέρεια Χίου, “φτιάχτηκε” μια αντιπεριφέρεια με αντικείμενο “ηλεκτρονική διακυβέρνηση, διαχείριση προγραμμάτων (πλην ΕΣΠΑ) και Ιαματικών Πηγών”. Θα μας απαντηθεί ότι αυτές είναι προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής. Καλά μέχρι εδώ, αν και μπορούμε να πούμε ότι αποκαλύφθηκαν ξαφνικά ως τέτοιες γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχαν, όπως και αυτές της κας Ανδρεάδη (προώθηση τοπικών προϊόντων) και του κ. Αθηνάδη (επιχειρηματικότητας και καινοτομίας).

Ομως στην ανακοίνωση της ανάληψης καθηκόντων από τον κ. Μπουρνιά οι αρμοδιότητες αλλάζουν: παραμένει η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και έχουμε δύο νέες, αυτές του απόδημου ελληνισμού και τού χωρικού σχεδιασμού!…”, τονίζει η Συμπαράταξης Πολιτών του Β.Αιγαίου.

“Αυτό που διαπιστώνουμε καθημερινά – όπως το βιώνει και κάθε πολίτης αυτού του τόπου – είναι ότι ούτε όραμα υπάρχει, ούτε σχέδιο. Μόνο οι καρέκλες και η προσπάθεια διατήρησης σ’αυτές. Τα προβλήματα των πολιτών μπορούν να περιμένουν τη λύση τους μέχρι την έξοδο της ταινίας της κας Ντενίση στις μεγάλες οθόνες”, καταλήγει ο Γιάννης Σπιλάνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος