Χίος: Αντιδράσεις από τους εμπόρους για τους ελέγχους – Παρέμβαση και από τη Περιφέρεια

Την κάθετη αντίθεσή του στα νέα μέτρα της Κυβέρνησης, που αφορούν στο λιανεμπόριο και τον έλεγχο των καταναλωτών κατά την είσοδο τους στα καταστήματα, εκφράζει με ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου.


«Η απαίτηση ελέγχου των καταναλωτών για αρνητικά τεστ μετατρέπει τους εργαζόμενους σε φύλακες. Επιδεινώνει την υπάρχουσα δυσμενή οικονομική κατάσταση του λιανεμπορίου. «Ενδυναμώνει» τον αθέμιτο ανταγωνισμό, αφού η είσοδος στα super markets είναι ελεύθερη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος.

Υπόμνημα και από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου

Χίος: Αντιδράσεις από τους εμπόρους για τους ελέγχους – Παρέμβαση και από τη Περιφέρεια

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Β. Αιγαίου Λεωνίδας Αθηνάδης, επισήμανε την ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου της Χίου και σημείωσε, ότι θα σταλεί υπόμνημα για διορθωτικές παρεμβάσεις στα συναρμόδια Υπουργεία.

«Τα μέτρα θα πρέπει να εφαρμοστούν οριζόντια σε όλες τις επιχειρήσεις ώστε να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός», τόνισε κατά την ίδια συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου Παντελής Λεγάτος.

Με ένα μεγάλο μέρος των μελών του Εμπορικού Συλλόγου, να λειτουργούν μόνα τους ή σε οικογενειακό περιβάλλον την επιχείρηση, ο Σύλλογος ζητά την ακύρωση και των προβλεπόμενων προστίμων.
«Το πρόστιμο των 5.000 ευρώ και οι 15 ημέρες κλεισίματος σε όποιον επαγγελματία υποπέσει σε ατόπημα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα οδηγήσουν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε οριστικό λουκέτο», τόνισε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βικτωρία Αμπαζή.
Θύμισε παράλληλα, πως το λιανεμπόριο σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας τήρησε με ευλαβική συνέπεια και σοβαρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία των εργαζομένων, πολιτών και επαγγελματιών, ενώ ποτέ δεν αποτέλεσε εστία διάδοσης του covid-19.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος