Χίος: Αντέχει στις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας από κορονοϊό το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο

Καθημερινό αγώνα δίνει και το Νοσοκομείο Χίου για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες σε νοσηλεία ασθενών με Covid-19 τον τελευταίο ενάμιση μήνα στο νησί.

Σύμφωνα με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου, Ελένη Κανταράκη, την τελευταία ημέρα του Μαρτίου νοσηλεύονται 3 ασθενείς στη ΜΕΘ-covid του Νοσοκομείου και 9 ακόμα στις απλές κλίνες για τον κορονοϊό. «Αν και είναι δύσκολα τα πράγματα, πιστεύουμε ότι δε θα ξεπεράσουμε τη δυναμικότητα των 29 κλινών Covid-19», σημείωσε η κ. Κανταράκη.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι σε ποσοστό άνω του 85% έχει προχωρήσει σε εμβολιασμό το προσωπικό του Νοσοκομείου Χίου. Παράλληλα γίνονται τεστ στο προσωπικό σε τακτική βάση, όπως και σε όλους τους ασθενείς, στα πλαίσια της εισαγωγής τους ή του προεγχειρητικού ελέγχου, ενώ υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ είναι και οι συνοδοί των ασθενών. «Δεν υπάρχει κανένας που να μένει δίπλα σε ασθενή και να μην έχει κάνει τεστ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη περίθαλψης σε ΜΕΘ για ασθενείς από άλλες αιτίες πλην κορονοϊού, αυτοί θα μεταφέρονται στη μονάδα ανάνηψης.

Και 4ο εμβολιαστικό κέντρο
Χίος: Αντέχει στις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας από κορονοϊό το Σκυλίτσειο ΝοσοκομείοΑπό 1η Απριλίου προστίθεται ως Εμβολιαστικό Κέντρο και το Πολυδύναμο Ιατρείο Καρδαμύλων. Θα είναι το τέταρτο κατά σειρά εμβολιαστικό κέντρο στο νησί της Χίου, μετά από αυτά σε Γενικό Νοσοκομείο «Σκυλίτσειο», Κέντρο Υγείας Πυργίου και Κέντρο Υγείας Χίου. Τόσο στο Πυργί όσο και στα Καρδάμυλα οι εμβολιασμοί γίνονται με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Απαντώντας η κ. Κανταράκη για το τι θα γίνει με τον εμβολιασμό των ατόμων που δε μπορούν να μετακινηθούν σε εμβολιαστικά κέντρα, σημείωσε ότι η ενημέρωση από το υπουργείο είναι πως όταν υπάρξει εμβόλιο που θα μπορεί να γίνει υπό αυτές τις συνθήκες, τότε θα δημιουργηθούν και Κινητές Μονάδες Εμβολιασμού. Θύμισε, τέλος, ότι σε Οινούσσες και Ψαρά έχουν πραγματοποιηθεί οι εμβολιασμοί στο σύνολο του πληθυσμού, κατατάσσοντας τα δύο μικρά νησιά του νομού Χίου στα covid-free νησιά.

Σημειώνεται ότι χθες, 30 Μαρτίου, καταγράφηκαν 19 κρούσματα κορονοϊού στη Χίο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα από τα κρούσματα αφορούν και στρατιωτικές μονάδες στην περιοχή των Αρμολίων.

Εξάλλου, χθες πραγματοποιήθηκαν 164 rapid test από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στην Πλατεία Βουνακίου και προέκυψαν 3 θετικά (1,83%). Αφορούν δύο άνδρες και μια γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 37 έτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος