Χίος: Ανησυχία για απένταξη λιμενικού έργου Λημνιών Βολισσού

“Το ότι οι κάτοικοι της ΒΔ Χίου έχουν αφεθεί, εδώ και δεκαετίες στο έλεος του Θεού το έχουμε εμπεδώσει. Το ότι κανένα από τα προβλήματά μας δεν επιλύεται το έχουμε συνειδητοποιήσει. Το ότι οι υποσχέσεις των αρμόδιων αρχών μένουν ανεφάρμοστες το έχουμε διαπιστώσει. Το ότι Πολιτεία και Αυτοδιοίκηση θεωρούν την περιοχή μας περιττό βάρος το νιώθουμε καθημερινά”.

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Πρέοδρος της Κοινότητας Βολισσού Χίου, σχετικα με το ενδεχόμενο να μην υλοποιηθεί το έργο «Προστασία Λιμενολεκάνης του Λιμένα Βολισσού Χίου», προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ,το οποίο ήταν έτοιμο για δημοπράτηση, γιατί δεν έγιναν μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες οι απαραίτητες ενέργειες.

“Αλλά το ότι κάποιοι θα έφταναν στο σημείο να χάσουν μέσα από τα χέρια τους ένα «έτοιμο πιάτο» για την ανάπτυξη της περιοχής μας, είναι για μας πραγματικά αδιανόητο”, τονίζει ο Πρόεδρος της Κοινότητας.

“Όποια κι’ αν είναι η αιτία, η εξέλιξη αυτή μας προκαλεί, αγανάκτηση, οργή και θυμό, ιδιαίτερα όταν τη συνδέσουμε με άλλα γεγονότα της επικαιρότητας.
Μέσα σε τρεις ήμερες η κυβέρνηση προχωρά σε δημοπρασία για το Θόλος. Μέσα σε 2 χρόνια δεν μπορεί να δημοπρατήσει μια Μαρίνα που την βρήκε έτοιμη προς δημοπράτηση;
Επειδή φοβόμαστε ότι οι εμπλεκόμενοι δεν θα μπορούν να μας δώσουν πειστικές εξηγήσεις αυτό που οφείλουν στο λαό της περιοχής μας είναι ένα μεγάλο συγγνώμη.
Αν έστω κι’ αυτή την ύστατη στιγμή δεν καταφέρουν να αποτρέψουν αυτό το σκληρό χαστούκι για την περιοχή μας, τότε η λέξη ντροπή είναι ανεπαρκής για να εκφράσει αυτό που έγινε”, καταλήγει ο κ. Παραδείσης.

Παρέμβαση Ανδρέα Μιχαηλίδη
“Ως έργο πνοής όχι μόνο για τη Βορειοδυτική Χίο, αλλά και για το νησί γενικότερα”, χαρακτήρισε το τουριστικό καταφύγιο του λιμένα Λημνιών της Βολισσού, ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.
«Η πλήρης στασιμότητα και η σοβαρή καθυστέρηση στο να έρθει ο φάκελος του έργου εγκαίρως στην Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων, έχει δημιουργήσει υπαρκτό κίνδυνο απώλειας χρηματοδότησης του έργου», επισημαίνει ο κ. Μιχαηλίδης, χαρακτηρίζοντας «ακατανόητη» την ολιγωρία του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου. Μάλιστα αναφέρει ότι θα ζητήσουν απαντήσεις μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Θυμίζει δε ότι το Φεβρουάριο του 2019 είχε υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση από την τότε Υπουργό Τουρισμού και τον τότε Δήμαρχο Χίου, για την εκτέλεση του έργου με προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος